Vidiauto Novosti Najave Godina dana Renault Refactory tvornice

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.12.2021. 04:43

Prva godišnjica za Renault Refactory tvornicu i otvaranje RV jedinice

Godina dana Renault Refactory tvornice

Renault Refactory tvornica u Flinsu pretvorena je u prvu europsku tvornicu posvećenu kružnom gospodarstvu mobilnosti, a predstavljena je i Factory VO (Tvornica rabljenih vozila).

Renault Grupa obznanila je ovaj tjedan uspjeh svojeg projekta Refactory: tvornica u Flinsu pretvorena je u prvu europsku tvornicu posvećenu kružnom gospodarstvu mobilnosti, a tom je prilikom Grupa predstavila Factory VO (Tvornica rabljenih vozila), svoju prvu tvornicu u kojoj će se vozila obnavljati na industrijskoj razini. Pretvorba tvornice dio je globalnog transformacijskog plana Grupe, čiji je cilj potaknuti stvaranje vrijednosti i održivi razvoj.

2021 - FACTORY VO - Flins (2)

Refactory se temelji na cjelovitom ekosustavu koji počiva na četirima centrima aktivnosti: RE-TROFIT: odjel za ponovo opremanje i obnovu rabljenih automobila; RE-ENERGY: odjel posvećen prenamjeni baterija i upotrebi novih oblika energije; RE-CYCLE: odjel koji povezuje recikliranje i ponovnu upotrebu dijelova i materijala i RE-START: jedinica koja spaja inovaciju i obuku. Do kraja 2021., 700 zaposlenika tvornice u Flinsu bit će uključeno u aktivnosti tvornice Refactory, a do 2030. planirano je zapošljavanje više od 3000 novih radnika.

2021 - FACTORY VO - Flins (6)

Kako bi u što većoj mjeri očuvala vrijednost proizvoda i odgovorila na rast tržišta rabljenih automobila, tvornica za obnovu rabljenih automobila u Flinsu razvila je jedan od najboljih uslužnih modela u pogledu rokova isporuke, troškova i kvalitete proizvoda. Tvornica VO u cijelosti je digitalizirana, čime je zajamčena sljedivost i omogućeno praćenje obnove rabljenog vozila u stvarnom vremenu. Budući da je namijenjena za obnovu rabljenih vozila svih vrsta i marki, oslanja se na četiri glavne prednosti: veličina, troškovi, rokovi isporuke i kvaliteta.

2021 - FACTORY VO - Flins (7)

Tvornica RV u Flinsu, koja se prostire na površini od 11.000 m2, najveća je tvornica za obnovu vozila u Europi. U njoj se smjenjuju tri tima koja dnevno mogu obnoviti do 180 rabljenih vozila, odnosno 45.000 vozila godišnje do 2023. Međutim, taj bi se broj u srednjoročnom razdoblju mogao i udvostručiti.  Konkurentnost tvornice proizlazi iz visokog stupnja proizvodnje, a za to je zaslužna organizacija proizvodnih jedinica i upotreba optimiziranih sustava za proizvodnju novih vozila. Tvornica RV ima korist i od dijelova i materijala, koje su po principu zatvorene petlje reciklirale podružnice Grupe kao što su Gaia, Indra i Choisy. Time se daje prednost upotrebi obnovljenih dijelova nad rezervnima. Opskrba logističkih tokova novim vozilima također pomaže smanjiti troškove i onečišćenje okoliša.

2021 - FACTORY VO - Flins (5)

Tvornica RV može se pohvaliti organizacijom s četiri proizvodne linije. Tehnička kontrola koju provodi SGS Automotive Services na samoj liniji pomaže povećati učinkovitost i smanjiti kašnjenja. Tvornica je opremljena foto i video opremom ugrađenom na okretna postolja kako bi se generirale automatske snimke (do 10 vozila u satu). Skener visoke razlučivosti pruža virtualni pregled vozila u 360 stupnjeva (unutrašnjost, vanjština, podvozje i gume). Taj alat sa stručnim potpisom marke Twinner omogućuje trenutačni povratak vozila na tržište, bez čekanja na povrat u koncesiju. Tvornica RV u prosjeku obnovi vozilo za 8 dana umjesto za 21 dan.

2021 - FACTORY VO - Flins

Obnova vozila počiva na istim standardima kvalitete kao i proizvodnja novih vozila. Uključuje neovisni sustav kontrole kvalitete, kao i sustav procjene baterija prije njihove ugradnje u električna vozila. Do 2022. godine, 200 zaposlenika pridružit će se tvornici RV. Ova interna zapošljavanja u tvornici u Flinsu popraćena su certificiranim programom obuke koji se sastoji od zajedničkog temeljnog programa (postprodajna strategija, održivost materijala, recikliranje itd.) i tečajeva koji su specifični za tvornicu RV (elektromehanika, pametni popravci).

Ključne riječi:
rabljena vozila refactory Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs