Vidiauto Novosti Najave Cestovna testiranja za Renault Austral

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.01.2022. 04:48

Počinju cestovna testiranja novog Renaultovog SUV-a Austral

Cestovna testiranja za Renault Austral

Nasljednik Kadjara, model Austral, započinje s posljednjom vazom razvoja, što znači testiranja u stvarnim uvjetima na cestama, ali i na trkaćim stazama.

Novi Renault Austral u posljednjoj je fazi razvoja. Prije stavljanja u prodaju novog modela, na vozilima se mjesecima provode opsežni testovi kako bi se osigurala najveća kvaliteta i pouzdanost. Tim testovima izdržljivosti provjerava se pouzdanost i dugovječnost različitih sastavnih dijelova. Novi Austral u zahtjevnim uvjetima provodi posljednje provjere svoje nove platforme CMF-CD3 kao i testiranja palete posve elektrificiranih motora.

3-2021 - All-New Renault Austral

Na novom modelu trenutačno se provode testovi poznatiji kao „Confirmation Runs”, što u praksi znači da će flota od stotinjak vozila prijeći dva milijuna kilometara. Tako će novi Austral proputovati Francusku, Španjolsku, Njemačku i Rumunjsku kako bi se provjerila valjanost prethodno dobivenih vrijednosti, pri čemu će 900 vozača prijeći 600 000 kilometara u stvarnim uvjetima vožnje na otvorenoj cesti dok će još 1.400.000 kilometara biti odvoženo na trkaćoj stazi.

2-2021 - All-New Renault Austral

Ti će testovi primjerice omogućiti da se provjere postavke nove platforme CMF-CD3, sustavi za pomoć u vožnji, zvučna izolacija ili pak udobnost ovjesa da bi se budućim kupcima ponudila najveća moguća kvaliteta.

2021 -  Renault reveals the name of its new SUV - AUSTRAL

Među tim provjerama, valja spomenuti i testiranje novih pogonskih sklopova. Austral će imati paletu novo razvijenih elektrificiranih benzinskih motora: motor E-TECH Hybrid nove generacije, motor 1.3 TCe mild-hybrid 12V i posve novi motor 1.2 TCe mild-hybrid 48V. Svi će ti motori biti rekordno učinkoviti po pitanju smanjene emisije CO2, od 105 g CO2/km (za E-TECH po WLTP ciklusu,  koji je u tijeku homologacije), te najveću snagu do 200 KS.

Ključne riječi:
Austral Kadjar Renault SUV test
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.