Vidiauto Novosti Najave Townstar je kompaktni LKV iz Nissana

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.09.2021. 05:05

Nissan predstavlja Townstar, kompaktno dostavno vozilo

Townstar je kompaktni LKV iz Nissana

Nasljednik modela NV250 nastao je na bazi najnovije generacije Kangooa, a bit će dostupan s benzinskim i električnim motorom, te nudi korisni obujam od 3,9 m3.

Novi Nissan Townstar nastao je na bazi nove generacije Kangooa, a zamijenit će dosadašnje modele NV250, odnosno e-NV250. Townstar će biti dostupan u dostavnoj i putničkoj izvedbi, a u odnosu na Kangoo se razlikuje tek u detaljima.

Nissan Townstar petrol van dynamic 05

Kako izvana, tako i ispod ''kože'', Townstar koristi CMF-C platformu alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, a osnovni motor u ponudi je 1,3-litreni turbo benzinac koji je razvijen u suradnji s Mercedesom, a u ovom modelu će dolaziti u izvedbi koja raspolaže s ukupnom snagom od 96 kW/130 KS i ima 240 Nm okretnog momenta.

Nissan Townstar EV van static 02

Jedina alternativa ovoj izvedbi je ona s električnim pogonom, koju pokreće 90 kW/122 KS snažan elektromotor s 245 Nm okretnog momenta. Ugrađena baterija ima kapacitet od 44 kWh, a s kojom bi Townstar trebao imati autonomiju do 285 km, a na brzom punjaču punjenje od 10 do 80 posto traje 42 minute.

Nissan Townstar petrol van detail 11

Što se tiče praktičnosti, Townstar nudi ukupni tovarni obujam od 3,9 m3, a dimenzije su dovoljno velike kako bi u njega mogle stati dvije euro palete. Nosivost mu je 800 kg, a može povući i prikolicu težine do 1500 kg.

Nissan Townstar petrol van detail 01

Unutrašnjost nudi uz doplatu 10-inčnu digitalnu instrument ploču, te 8-inčni središnji multimedijski zaslon, a tu su i svi najnoviji sigurnosni sustavi, kao i sustavi za pomoć vozaču u vožnji. Osim toga, Townstar u električnoj izvedbi nudi i opcijski ProPILOT sustav za poluautonomnu vožnju. Novi Townstar na tržište stiže iduće godine, kada će biti poznate i cijene.

Nissan Townstar petrol combi dynamic 04
Ključne riječi:
dostavno vozilo LKV Nissan Townstar
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.