Vidiauto Novosti Najave Townstar je kompaktni LKV iz Nissana

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.09.2021. 05:05

Nissan predstavlja Townstar, kompaktno dostavno vozilo

Townstar je kompaktni LKV iz Nissana

Nasljednik modela NV250 nastao je na bazi najnovije generacije Kangooa, a bit će dostupan s benzinskim i električnim motorom, te nudi korisni obujam od 3,9 m3.

Novi Nissan Townstar nastao je na bazi nove generacije Kangooa, a zamijenit će dosadašnje modele NV250, odnosno e-NV250. Townstar će biti dostupan u dostavnoj i putničkoj izvedbi, a u odnosu na Kangoo se razlikuje tek u detaljima.

Nissan Townstar petrol van dynamic 05

Kako izvana, tako i ispod ''kože'', Townstar koristi CMF-C platformu alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, a osnovni motor u ponudi je 1,3-litreni turbo benzinac koji je razvijen u suradnji s Mercedesom, a u ovom modelu će dolaziti u izvedbi koja raspolaže s ukupnom snagom od 96 kW/130 KS i ima 240 Nm okretnog momenta.

Nissan Townstar EV van static 02

Jedina alternativa ovoj izvedbi je ona s električnim pogonom, koju pokreće 90 kW/122 KS snažan elektromotor s 245 Nm okretnog momenta. Ugrađena baterija ima kapacitet od 44 kWh, a s kojom bi Townstar trebao imati autonomiju do 285 km, a na brzom punjaču punjenje od 10 do 80 posto traje 42 minute.

Nissan Townstar petrol van detail 11

Što se tiče praktičnosti, Townstar nudi ukupni tovarni obujam od 3,9 m3, a dimenzije su dovoljno velike kako bi u njega mogle stati dvije euro palete. Nosivost mu je 800 kg, a može povući i prikolicu težine do 1500 kg.

Nissan Townstar petrol van detail 01

Unutrašnjost nudi uz doplatu 10-inčnu digitalnu instrument ploču, te 8-inčni središnji multimedijski zaslon, a tu su i svi najnoviji sigurnosni sustavi, kao i sustavi za pomoć vozaču u vožnji. Osim toga, Townstar u električnoj izvedbi nudi i opcijski ProPILOT sustav za poluautonomnu vožnju. Novi Townstar na tržište stiže iduće godine, kada će biti poznate i cijene.

Nissan Townstar petrol combi dynamic 04
Ključne riječi:
dostavno vozilo LKV Nissan Townstar
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs