Vidiauto Novosti Najave Manji otpor za manju potrošnju Ariye

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.03.2021. 05:48

Je li Ariya najaerodinamičniji crossover iz Nissana?

Manji otpor za manju potrošnju Ariye

Nova Nissan Ariya bi mogla postati najaerodinamičniji Nissanov crossover s koeficijentom otpora zraka od 0,297, a sve je to napravljeno kako bi doseg ovog modela bio što veći.

Oslanjajući se na desetljeće stručnosti u proizvodnji električnih automobila i crossovera, Ariya bi mogla postati najaerodinamičniji Nissanov crossover od kreiranja tog segmenta 2007. godine, s očekivanim koeficijentom otpora zraka (Cd) od samo 0,297.

Nissan Ariya Aerodynamics_3-source

Od linija karoserije do strateški ugrađenih usisnika zraka, poboljšana aerodinamična svojstva trebala bi povećati doseg električnog motora Nissana Ariya. Uloženi napori timova inženjera diljem svijeta usto bi trebali rezultirati očekivanim povećanjem dosega čija će vrijednost biti službeno objavljena nakon homologacije kasnije ove godine.

Ariya Aerodynamics - hero campaign image 4-source

''Očekujemo da će vrijednost dosega nakon službene homologacije iznositi više od 500 km, kako je prvotno objavljeno na svjetskoj premijeri Nissana Ariya 2020. godine. Kupci će tako voziti učinkovitije, sigurnije i još dalje sa samo jednim punjenjem'' rekao je Marco Fioravanti, potpredsjednik odjela za planiranje proizvoda Nissana Europe.

Nissan Ariya Aerodynamics_1-source

Ravna podnica jamči veću stabilnost u vožnji i predvidljive vozne osobine, dok aerodinamična prednja maska u obliku štita i čiste linije karoserije smanjuju otpor zraka. Za konačni izgled vanjskog dizajna pobrinuli su se timovi dizajnera u Japanu i Ujedinjenom Kraljevstvu. Osmišljena da udovolji potrebama suvremenih vozača, Ariya je sinonim Nissanovih inovacija u području električne mobilnosti. Ovaj električni coupé-crossover s posve novom razinom dosega spreman je za novu generaciju kupaca te označava početak nove ere Nissanovih električnih vozila. 

Ariya_2021_Dynamics (59)-source

Helen Perry, voditeljica Odjela za razvoj i infrastrukturu električnih vozila pri Nissanu Europe, dodala je: ''Ariya je rezultat napora naših timova diljem svijeta. Zajedničkim snagama poboljšali smo je inovativnim aerodinamičnim značajkama koje će, u kombinaciji sa snažnim performansama, naprednim tehnologijama i novim dizajnom električnog vozila, bez sumnje ispuniti očekivanja naših kupaca.''

Ključne riječi:
Ariya coupe SUV coupe-crossover električni crossover električni SUV EV Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.