Vidiauto Novosti Najave Euro NCAP proglasio Qashqai najsigurnijim

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.01.2022. 04:16

Euro NCAP proglasio Qashqai najsigurnijim u klasi malih terenaca

Euro NCAP proglasio Qashqai najsigurnijim

Osim što mu je dodijelio maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost, Euro NCAP je Nissan Qashqai proglasio najsigurnijim automobilom godine 2021. u klasi malih terenaca.

Samo mjesec dana nakon što mu je dodijelio maksimalnih pet zvjezdica na testiranjima sigurnosti, Europski program procjene novih automobila (Euro NCAP) okrunio je novi Nissan Qashqai titulom najboljeg automobila godine 2021. u klasi malih terenaca. Euro NCAP svake godine objavljuje popis vozila koja su ostvarila najbolji rezultat u svojoj klasi i njihov plasman u odnosu na konkurente. Nagrada se dodjeljuje na temelju ukupne ocjene u sljedećim kategorijama: zaštita odraslih putnika, zaštita djece, sustavi prepoznavanja pješaka i aktivni sigurnosni sustavi. Najbolji automobil u klasi odabire se na temelju ponderiranog zbroja ostvarenih rezultata u tim kategorijama.

All-New Nissan Qashqai Best in Class Euro NCAP

Euro NCAP dodijelio je novom Qashqaiju 91 % za zaštitu odraslih putnika i djece, što ga smješta u sam vrh njegove klase. Ovaj uspjeh duguje naprednoj i čvršćoj šasiji CMF-C koja je na ključnim mjestima ojačana uporabom ultrasnažnog čelika kako bi se postigla veća krutost i ublažila sila udarca pri sudaru, prije nego što stigne do sigurnosne ćelije putničkog prostora. Dodavanjem središnjeg zračnog jastuka, prvi puta u Nissanu za europsko tržište, kako bi se spriječio sudar glavama između vozača i suvozača u slučaju bočnog sudara, Qashqai je osvojio maksimalnih 16 bodova u testu bočnog sudara. Gotovo maksimalnu ocjenu, 23,8 od mogućih 24, ostvario je za zaštitu djece, a maksimalnih 12 bodova osvojio je za provjeru ispravnog postavljanja dječje sjedalice.

Nissan Qashqai_07

Qashqai je ostvario rezultat od 70 % na testiranjima sigurnosti za bicikliste i pješake. Opremljen je s nekoliko aktivnih sigurnosnih značajki, među kojima i Inteligentnim sustavom kočenja u nuždi koji upozorava vozača i automatski koči ako prepozna opasnost od sudara s drugim vozilom, pješakom ili biciklistom. Ovi su sustavi dio serijske opreme u svim razinama opreme novog Qashqaija, a ne samo u onim najvišim.

Nissan Qashqai_01

Euro NCAP daje prioritet sprječavanju nesreća te nagrađuje one tehnologije koje vozačima pomažu izbjeći sudar. Zahvaljujući tehnologijama Nissanove inteligentne mobilnosti, Qashqai je i ovdje ostvario visoku ocjenu od 95 %. Opremljen je sveobuhvatnim paketom naprednih tehnologija. Prvi je Nissan u Europi opremljen head-up zaslonom, koji vozaču omogućuje provjeru brzine, uputa navigacijskog sustava i aktualnog ograničenja brzine bez skretanja pogleda s ceste. Inteligentna svjetla koja prilagođavaju oblik svjetlosnog snopa kako bi spriječila zasljepljivanje nadolazećih vozača još su jedan primjer Qashqaijeve tehnologije koja povećava sigurnost.

Nissan-Qashqai_05

Euro NCAP provodi neovisna testiranja vozila još od 1997., a većinu novih vozila testira na temelju kriterija koje neprestano poboljšava. Osim stvarne izdržljivosti vozila u različitim simulacijama sudara, organizacija također testira i vrednuje tehnologije za izbjegavanje sudara.

Ključne riječi:
EuroNCAP Nissan Qashqai
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.