Vidiauto Novosti Najave Citroen je predstavio novi koncept i logo

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.10.2022. 04:52

Citroen ima novi logo, a predstavljen je i novi konceptni auto Oli

Citroen je predstavio novi koncept i logo

Novi logo je inspiriran originalnim logom iz 1919. godine, dok koncept Oli najavljuje što možemo u budućnosti očekivati od ovog proizvođača.

Citroen postoji od 1919. godine, a novi logo je inspiriran originalnim logo, a možemo ga vidjeti na konceptu Oli. Prvi serijski model koji će dobiti novi logo je nova generacija modela C3, koji će biti predstavljen sredinom sljedeće godine. Osim novog logotipa, Citroen ima i novi slogan „Ništa nas ne pokreće kao Citroen“.

Citroen_novi_logo

Citroen Oli je još jedan koncept koji dolazi od ovog proizvođača, a napravljen je od recikliranih materijala i pokreće ga struja, kao što se u današnje vrijeme i očekuje. Osim toga, nudi jedinstveni dizajn, a neki detalji dizajna se očekuju i na novoj generaciji modela C3.

Citroen Oli koncept_01

Najupečatljiviji dizajnerski detalj je potpuno ravno i okomito vjetrobransko staklo, tu su i kratki prevjesi, ali i pomalo podignuta karoserija u SUV stilu. Tu su i stražnja vrata koja su malih dimenzija i ostvaraju se u suprotnom smjeru.

Citroen Oli koncept_02

Unutrašnjost je jednostavna i donosi četiri zasebna sjedala, a umjesto naslona koristi se isprintana 3D mreža. Instrument ploča je jednostavna, a umjesto instrument ploče tu je Smartband koji projicira važne informacije na vjetrobransko staklo. Multimedijskog zaslona također nema, a umjesto njega tu je nosač za mobitel koji ga zamjenjuje.

Citroen Oli koncept_04

Oli pokreće električni motor nepoznate snage, a težina vozila je 1000 kg. Ugrađena baterija ima kapacitet od 40 kWh, a uz nisku potrošnju od svega 10 kWh/100 km, autonomija mu je do 400 km. Punjenje baterije na brzom punjaču od 20 do 80 % kapaciteta traje 23 minute.

Citroen Oli koncept_03
Ključne riječi:
Citroën koncept logo Oli
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs