Vidiauto Novosti Najave Predstavljen koncept Volkswagen Gen.Travel

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.09.2022. 04:31

Volkswagen konceptom Gen.Travel zamišlja budućnost na velikim udaljenostima

Predstavljen koncept Volkswagen Gen.Travel

Chantilly Arts & Elegance u blizini Pariza je mjesto gdje je Volkswagen prikazao studiju dizajna koja bi trebala redefinirati mobilnost na velikim udaljenostima u budućnosti.

Volkswagenov Gen.Travel je potpuno novi koncept vozila koji se smješta između limuzine i monovolumena, a koje bi u budućnosti trebalo omogućiti udobnu i opuštenu vožnju na velikim udaljenostima.

Volkswagen Gen.Travel_01

Riječ je o autonomnom vozilu razine 5 koja vozača pretvara u putnika, a koji time dobiva vrijeme za neke druge stvari kao što je obitelj, zabava, opuštanje ili pak posao. A za potonje se brine modularna unutrašnjost koja se lako pretvara u konferencijsku prostoriju za četiri osobe s velikim stolom. Pritom dinamička rasvjeta stvara opuštenu atmosferu i istovremeno izbjegava opasnost od mučnine kretanja.

Volkswagen Gen.Travel_05

Ako se pak putuje po noći i u dvoje, tada se dva sjedala pretvaraju u potpuno ravne krevete, kako bi na cilj stigli odmorni, a čak i kada spavate sigurni ste radi inovativnog sigurnosnog sustava. Pritom rasvjeta utječe na proizvodnju melatonina kako bi putnici lakše zaspali i probudili se prirodno.

Volkswagen Gen.Travel_04

A ako putujete s djecom, za prednja dva sjedala se može konfigurirati zabava za djecu pomoću proširene stvarnosti, a svi HMI elementi (sučelje čovjek-stroj) proizvedeni su korištenjem održivih materijala u kombinaciji s recikliranim ili prirodnim materijalima.

Volkswagen Gen.Travel_02

Atraktivnosti pridonose i vrata koja se otvaraju prema gore, a za maksimalnu udobnost, Gen.Travel ima aktivni ovjes eABC (električni Active Body Control) koji unaprijed izračunava vertikalne i bočne pokrete kao što su ubrzanje, kočenje ili skretanje i u skladu s tim optimizira stil vožnje i putanju. Umjetna inteligencija (AI) i platooning – potpuno autonomna vožnja u konvojima – koriste se za daljnje povećanje autonomije za putovanja na velike udaljenosti.

Volkswagen Gen.Travel_03
Ključne riječi:
autonomna vožnja budućnost Gen.Travel Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. travanj 1995.

4-24-1995 Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1 proizvedena je na današnji dan 1995. godine. Od 1990. do 1995. godine, proizvedeno je 6939 primjeraka Corvette ZR-1. GM-ova namjera je bila stvoriti ultimativni sportski automobil u pogledu cijene i performansi.

vs

.::.