Vidiauto Novosti Najave Električna G-klasa stiže za dvije godine

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.09.2022. 04:51

Električna Mercedes G-klasa stiže već za dvije godine

Električna G-klasa stiže za dvije godine

Sada je i potvrđeno kako će serijska izvedba nove generacije Mercedesove G-klase biti predstavljena do kraja 2024. godine, a kao što je i najavljivano, pogonit će je struja.

Na prošlogodišnjem IAA salonu automobila Mercedes je prikazao zanimljiv koncept EQG, a riječ je bila o modernoj izvedbi legendarne G-klase koja je u potpunosti električna. I sami znate kako je elektrifikacija, nažalost, neizbježna, a pritom nisu izuzetak ni posebni modeli.

Mercedes EQG_02

A sada je Ola Källenius, predsjednik uprave Mercedes-Benza, i potvrdio točno vrijeme dolaska ovog modela, a to je do kraja 2024. godine, što je manje od dvije godine, a što znači kako je razvoj ovog modela već daleko stigao.

Mercedes EQG_01

Naravno, ovaj model će morati ispuniti visoka očekivanja što se tiče samih performansi, ali i visoka očekivanja oko autonomije. Naime, kupci od ovakvog automobila očekuju veliku autonomiju, čak i u off-road vožnji, jer u takvim režimima vožnje utičnice za punjenje nema prilično daleko.

Mercedes EQG_03

Također, još nema informacija hoće li se istovremeno s predstavljanjem nove generacije nastaviti prodavati i „stara“ izvedba koju pogone motori s unutrašnjim sagorijevanjem, što ne bi bilo nimalo loše, sve dok će se takvi automobili smjeti prodavati.

Ključne riječi:
budućnost EQG G-klasa Mercedes
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.