Vidiauto Novosti Najave AMG Sport – više snage i bolja upravljivost

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 29.11.2014. 12:51

NAIAS 2015 

AMG Sport – više snage i bolja upravljivost

AMG Sport – više snage i bolja upravljivost

Sredinom siječnja na sajmu u Deroitu Mercedes predstavlja nove modele koji će nositi oznaku AMG Sport. Raditi će se o posve novoj grupi automobila koji će se nuditi klijentima koji žele odmak od serijskih Mercedesa, ali ne žele ekstremne sportske automobile.

Prema najavama iz Mercedesa svaki model opremljen značkom AMG Sport imati će pojačani motor, 4MATIC pogon na sve kotače, ojačanu šasiju i kočnice. Naravno nezaobilazne su i kozmetičke korekcije u vidu dodatnih proširenih pragova, spojlera, difuzora te širih guma. Na ovaj način će se moći doraditi bilo koji model iz postojeće game bez obzira kojoj seriji pripada. Prema najavama AMG Sport modeli neće se kompletno izrađivati u AMG odjelu već samo djelomično.

Mercedes-2014-C-Class-AMG-Sport-1

Na sajmu će debitirati dva modela. C450 AMG Sport i MLC AMG Sport. Nabildana 450-ica popunjava prazninu između C400 sa 329 konjksih snaga te ultra-sportskog C63 AMG sa 450 konjskih snaga. Tako će C450 AMG Sport iz 3.0 V6 benzinca razvijati 372 konjske snage i 490 Nm okretnog momenta. Sasvim dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h u svega 5 sekundi te za tvornički ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.
Novi SUV MLC odgovor je na BMW X6 i Audi Q6 te bi već etabliranim modelima trebao uzeti dio „kolača“. Prema najavama pokretati će se tirbo dizelskim i turbo benzinskim motorima raspona snaga od 265 do čak 550 konjskih snaga.

387167

Usprkos povećanju snage i boljim performansama novi motori će nuditi nižu potrošnju. U posljednjih 10-ak godina Mercedes je smanjio emisiju ispušnih plinova za 35 % među svojim automobila, a novi modeli razvijaju se u sklopu AMG Green Performance strategije s brigom za okoliš.
Usprkos sveopćoj svjetskoj krizi AMG odjelu cvjetaju ruže. Tako će do kraja 2014.godine prodati rekordnih 40.000 automobila sa AMG značkom. Posljednjih godina Mercedes se silno trudi stvoriti više dinamične i sportske limuzine te na taj način definitivno skinuti etiketu „taxi automobila“. Nova linija AMG Sport svakako će doprinjeti tome da će kupci imati opciju više uz BMW M i Audi S-Line modele.

Ključne riječi:
Mercedes Mercedes-AMG Turbo diesel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.