Vidiauto Novosti Najave BMW M sportaši s pogonom na sva četiri kotača

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 13.05.2014. 20:24

2017 BMW M5 i M6 

BMW M sportaši s pogonom na sva četiri kotača

BMW M sportaši s pogonom na sva četiri kotača

Prema tvrdnjama iz bavarske, slijedeća generacija sportaša M5 i M6 dobiti će pogon na sve kotače te će proći kroz drastičnu kuru mršavljenja.

Razloga za nove smjernice u M odjelu ima nekoliko. Prije svega najveći konkurenti Audi i Mercedes AMG nude sportske modele koji imaju pogon na sve kotače. Drugi i važniji razlog je upravljvost i sigurnost. Budući da se šuška kako će M5 i M6 imati preko 600 konjskih snaga pogon samo na stražnju osovinu ne bi bio adekvatan za prihvat tolike snage.

BMW-M6-with-Competition-Package-1

Također u BMW-u pogonom na sve kotače i vrhunskom upravljivošću žele privući i dio ljubitelja koji je do sada isključivo kupovao Audi Quattro sportaše. BMW-i na dijeti imati će i do 100 kilograma manje nego aktualni modeli.

Ključne riječi:
BMW M6 Turbo benzinski
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 22. listopad 1936.

10-22-1936 Prvi testovi Bube

Prvi testovi Bube

Dvije godine nakon što je Hitlerovoj vladi predočio prve nacrte «narodnog automobila» Ferdinand Porsche i njegova ekipa započeli su testiranja na prototipu VW serije 3. Iako je 1938. predstavljen i konačni proizvod, izbijanje 2. Svjetskog rata odgodilo je početak proizvodnje za desetak godina.

vs