Vidiauto Novosti Autobiz Klasa za sebe

Autor: Domagoj Brnić Objavljeno: 20.10.2014. 19:23

S-trašna potražnja 

Mercedes-Benz S-klase? Da, dva, molim vas!

Klasa za sebe

U prvih godinu dana prodaje Mercedes-Benz isporučio je više od 100.000 novih S-klasa.

Više od 100.000 primjeraka nove S-klase prodao je Mercedes-Benz u samo godinu dana od njezina predstavljanja, dojavljuju iz njemačkog automobilskog diva. Zapanjujuća brojka novi je rekord uspješnog starta prodaje njihove najveće limuzine koja korijene vuče još od modela 220 lansiranog prije 60 godina. Pritom je S-klasa od početka 2014. do rujna prodana u otprilike 75.000 primjeraka, što je rast od 106 posto u odnosu na prethodnu godinu. S-trašan porast prodaje ujedno znači i da je u prvih devet mjeseci 2014. isporučeno više S-klasa nego tijekom cijele 2012. i 2013. godine zajedno.

MB S-klasa (2)

Uz već postojeće verzije standardnog i dužeg međuosovinskog razmaka te coupe, S-klasa će s vremenom dobiti još tri izvedenice – vjerojatno jednu dodatno produženog međuosovinskog razmaka koja bi mogla oživjeti ime Maybach, zatim Pullman šesterosjed i kabriolet. Tih šest izvedenica činit će najveću S-obitelj dosad. Pri pogledu na najvažnija tržišta ipak ne čudi “inflacija” produženih međuosovinskih razmaka. U Kini, najvećem tržištu za Mercedes-Benz S-klasu koje proguta gotovo svaku drugu proizvedenu, i trenutno se prodaje isključivo verzija s dužim međuosovinskim razmakom, a otprilike 35 posto njih naručeno je kao model za službenog vozača. Maybach i Pullman verzije u kineski će se raj za S-klasu zato uklopiti savršeno…

MB S-klasa (3)
Ključne riječi:
cijena Mercedes-Benz prodaja automobila S-klasa
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs