Vidiauto Novosti Najave Mercedes-Benz CLA 45 AMG na Sport Maxx RT gumama

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.09.2014. 00:20

Dunlop gume 

Mercedes-Benz CLA 45 AMG na Sport Maxx RT gumama

Mercedes-Benz CLA 45 AMG na Sport Maxx RT gumama

Najizdržljiviji četverocilindraš na svijetu, Mercedes-Benz CLA 45 AMG bit će opremljen Dunlopovim gumama.

Mercedes-AMG je za prvu opremu svoga novog modela CLA 45 AMG odabrao Sport Maxx RT Dunlopove gume zasnovane na trkaćoj tehnologiji. Oznaka Dunlopovih guma je Sport Maxx RT, a dimenzije su 235/35ZR19 91Y XL MO.

Gume su u Dunlopu osmišljene posebno za spomenuti model koji se zbog motora s turbopunjačem snage 265 kW (360 KS) i okretnog momenta od 450 Nm smatra najjačim četverocilindrašem serijske proizvodnje na svijetu. Upravo mu Dunlopove gume svojim svojstvima omogućuju učinkovit prijenos silne snage na cestu.

Mercedes CLA 45 AMG

Gume imaju odlično prianjanje na suhim i mokrim cestama, a istodobno ih odlikuju dobra upravljivost i značajke pri kočenju. Dunlop je spomenute gume oblikovao na osnovi 125-godišnjeg iskustva s područja trkaće tehnologije, koja se rodila i razvijala na trkaćim stazama Le Mans, Nurburgring i Silverstone.

Ipak, novi sportski kupe nije jedini model na kojemu će se kao prva oprema naći Dunlopove gume Sport Maxx RT i Sport Maxx Race. Njima su opremljeni i neki drugi novi modeli visokoizdržljivih automobila Mercedes-AMG, kao što su C63 AMG Coupé Black Series, A45 AMG i SLS AMG GT.

Ključne riječi:
Dunlop Gume Mercedes
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.