Vidiauto Novosti Najave Za 17 sekundi Cascada se skida u topless

Autor: VIDIAuto Objavljeno: 18.10.2012. 17:43

Opel 

Za 17 sekundi Cascada se skida u topless

Opel Cascada je kabrio četverosjed koji nastavlja tamo gdje su stali kabrioletske izvedbe Kadetta iAstre, ali i još dalje u prošlost kada su se u pedesetim i šezdesetim godinama vozili Kapitan i Rekord.

Cascada je srednje velik kabriolet dužine 4697 mm s četiri sjedala kod kojeg se krov električno spušta za samo 17 sekundi, a otvaranje krova je moguće do brzine od 50 km/h.

Ovaj automobil nudi pravo iskustvo vožnje zahvaljujući svojoj superčvrstoj karoseriji, HiPerStrut prednjem ovjesu i prilagodljivom sustavu amortizera FlexRide.

Svjetla za maglu nalaze se na dva elementa u obliku obrnute peraje morskog psa koje vizualno naglašavaju i uravnotežuju kromirani umetci. Svjetla za dnevnu vožnju u prednjim i stražnjim svjetlima, oba s LED tehnologijom, oblikovana su kao krila, što je tipično za Opel. Straga se nalaze LED svijetleći moduli koji su grupirani tako da daju snažan i oštar svjetlosni signal.

Najmanji kapacitet prtljažnika s spuštenim krovom je 280 litara, dok se to povećava na 350 litara kada je meki krov zatvoren. Radi povećanja kapaciteta prtljažnika, primjerice za potrebe transporta iznimno dugih predmeta, Opel Cascada nudi sustav FlexFold koji omogućuje električno pomicanje i sklapanje naslona stražnjeg sjedala u omjeru 50:50, što je značajka koju kabrioleti s tvrdim krovom ne mogu ponuditi.

kabrioletom Opel Cascada bit će dostupna široka ponuda pogonskih sustava. 1.4 benzinski turbo motor  u kombinaciji s ručnim šesterostupanjskim mjenjačem dostupan je u dvije verzije koje se razlikuju snagom – 88 kW/120 KS i 103 kW/140 KS, obje s 220 Nm zahvaljujući funkciji overboosta. S dizelske strane tu je 2.0 CDTI sa 121 kW/165 KS koji dolazi s ručnim ili automatskim šesterostupanjskim mjenjačem. Taj motor s aktiviranim overboostom nudi maksimalni okretni moment od 380 Nm.

Vrh ponude pogonskih sustava za Cascadu bit će 1.6 SIDI Turbo ECOTEC benzinski motor. Ovaj srednje veliki agregat s izravnim ubrizgavanjem dio je nove generacije motora koja će biti predstavljena početkom 2013. godine te donosi vrlo miran rad, velik okretni moment i vrlo nisku potrošnju goriva. Snage je 125 kW/170 KS u rasponu od 1650 do 3200 okretaja u minuti te 280 Nm okretnog momenta zahvaljujući overboostu. Taj će motor biti dostupan s ručnim i automatskim šesterostupanjskim mjenjačem. (k.ć.)

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.