Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Pogledajte kabriolete na aveniji Champs-Elysées

Autor: m.s. Objavljeno: 03.06.2013. 15:37

Citroen 

Pogledajte kabriolete na aveniji Champs-Elysées

Pogledajte kabriolete na aveniji Champs-Elysées

Ako ste strastveni ljubitelji kabrioleta, zaputite se u parišku aveniju Champs-Elysées, glavnu i najdužu aveniju u Parizu. Rosalie, 2 CV, DS 19 Cabriolet, Méhari...

Citroenovi kabrioleti i modeli s otvorenim krovom izloženi su u okviru proljetne kolekcije, a možete vidjeti šest modela za uživanje na otvorenom.

Citroen Rosalie
Citroen je od osnutka posvećivao veliku pozornost modelima s otvorenim krovom i kabrioletima. Posjetitelji C42 na Champs-Elyséesu mogu uživati u reprezentativnome prijeratnom
kabrioletu – modelu Rosalie 10 L iz 1933.

Citroen Rosalie_624

Citroen Rosalie iz 1933. godine

Citroen 2 CV
Još jedan legendarni model: 2 CV („spaček“). Predstavljen u verziji Spot, taj automobil odlično zrcali nekonformistički duh koji vlada markom Citroen od 90-ih godina. Zanimljiv podatak: do 1990. proizvedeno je 3.868.605 vozila Citroen 2 CV i to upravo s otvorenim krovom!

Citroen 2 CV_3_800

Citroen 2 CV

Citroen DS 19 Cabriolet
Potpuno drugačijeg stila, odvažni DS 19 Cabriolet ima sve što treba za izazvati oduševljenje. Kabrioletska izvedba DS predstavljena je na pariškom salonu automobila 1960. godine. Proizveo ju je Chapron na temelju crteža marke Citroen.

Citroen DS 19 Cabriolet_620

Citroen DS 19 Cabriolet

Citroen Méhari
Svibanj 1968.: Citroen ponovno iznenađuje modelom Méhari čiji naziv podsjeća na saharske jednogrbe deve. Ima potpuno otvoren krov iznad karoserije, na razini vjetrobranskog stakla i savija se prema poklopcu motora. Još jedno obilježje: cijela je karoserija plastična (ABS). Méhari ove godine slavi svoju 45. obljetnicu.

Citroen Mehari_620

Citroen Méhari

Citroen C5 Airscape
Konceptno vozilo Citroen C5 Airscape izniman je kabriolet koji iskazuje znanje i umijeće marke Citroen. Predstavljen na frankfurtskom salonu automobila 2007., taj je model utro put modelu Citroen C5, predstavljenom nekoliko mjeseci kasnije, tijekom 2008. Posjetitelj može uočiti jedinstvena kožnata sjedala u obliku narukvice sata, danas uključeno u modele linije DS.

Citroen C5 Airscape_1_800

Citroen C5 Airscape

Citroen DS3 Cabrio
Napokon serijski model, ali ništa manje važan: Citroen DS3 Cabrio. Kako bi Citroen proslavio lansiranje novog modela linije DS, C42 posjetiteljima omogućuje da se fotografiraju za upravljačem tog modela, ovisno o vremenskoj prognozi. Kako? Tako da se smjeste na sjedalo nasuprot modelu i... Zahvaljujući fotomontaži – sve je moguće! Posjetitelj čak može odabrati virtualnog suputnika.

Citroen DS3 Cabrio_2_800

Citroen DS3 Cabrio

Ključne riječi:
2 CV Citroën DS3 Cabrio Rosalie
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.