Vidiauto Novosti Autobiz Softverske nadogradnje za Tesla Model 3

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.01.2020. 05:42

Tehnologija 

Čak 120 softverskih nadogradnji u dvije godine za Tesla Model 3

Softverske nadogradnje za Tesla Model 3

Da nadogradnju ne trebaju samo vaši smartfoni pokazuje i činjenica kako je Tesla Model 3 u posljednje dvije godine primio nadogradnju softvera čak 120 puta!

Ako ste korisnici smartfona, i sami ste svjesni koliko se često pojave nadogradnje za aplikacije koje koristite, a slično je i kod automobila. Doduše, do sada za nadogradnje niste ni znali jer su se one događale tek u servisu, kada je auto bio spojen na računalo.

Model 3 - Red Overhead

No promjenom tehnologije, sada je moguće ažuriranje softvera automobila i automatski, takozvano over-the-air ažuriranje, odnosno funkcionira kao i na smartfonu. Kad sustav vidi da je dostupna nova verzija, on je automatski instalira. Ovaj način omogućuje puno brže reakcije na bilo kakve moguće greške, a i smanjuje se pokrivanje troškova u slučaju da bi se svi vlasnici automobila trebali javiti u servis, naravno, ako nema potrebe za fizičkom intervencijom.

Model 3 - Interior Dashboard - Head On

Stoga ni ne čudi kako je popularni Tesla Model 3 u posljednje dvije godine dobio 120 softverskih ažuriranja, a ako se malo igramo brojkama, to ispada 5 ažuriranja mjesečno, odnosno u prosjeku barem jedno ažuriranje tjedno. Ta brojka nije mala, no istovremeno ste sigurni kako uvijek imate najnoviji softver u automobilu koji bi trebao vrhunski funkcionirati, stoga ne sumnjamo kako će u budućnosti sve više automobila imati navedenu funkciju.

Ključne riječi:
električni automobil Model 3 Tesla
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.