Vidiauto Novosti Autobiz Tesla Model 3 se jako dobro prodaje

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.01.2020. 06:16

Tržište 

Tesla Model 3 prodavaniji od sedam modela BMW-a zbrojeno

Tesla Model 3 se jako dobro prodaje

Tesla je s Modelom 3 pogodio tržišnu nišu, pa je prodaja Modela 3 toliko dobra da je prodaja bolja od mnogih već otprije poznatih i prodavanih modela drugih proizvođača.

Prema podacima o prodaji u razdoblju od siječnja do studenog 2019. godine, Tesla Model 3 je na tržištu SAD-a prodan u količini od 127.836 primjeraka i smjestio se na 9. mjesto po broju prodanih primjeraka. Sve to ne bi bilo čudno, no treba uzeti u obzir kako je Tesla jako mlada tvrtka u odnosu na ostale proizvođače.

Tesla Model 3 straga

I koliko god da je tržište SAD-a specifično, brojke govore svoje, pa je zanimljivo usporediti prodaju s BMW-om, etabliranim proizvođačem na tamošnjem tržištu. Naime, kada se zbroje svi prodani primjerci, od siječnja do studenog, modela serije 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8 dolazimo do brojke od 116.073 prodanih primjeraka. Lako je zaključiti kako je ovo težak udarac BMW-u koji ozbiljno mora poraditi na prodaji na tamošnjem tržištu.

Tesla Model 3_sprijeda i straga

Osim toga, Tesla s Modelom 3 ima još veće ambicije za ovu godinu, a planovi su da ove godine prodaju čak 300.000 primjeraka samo na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, što je vrlo ambiciozno, no treba uzeti u obzir i kako cijena u SAD-u starta već od 33.690 USD, odnosno od oko 226.000 kn, što je i više nego povoljno za ovakav automobil.

Ključne riječi:
električni automobil Model 3 Tesla
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs