Vidiauto Novosti Najave Predstavljeni su električni auti TOGG

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.12.2019. 06:20

Nova marka 

TOGG je prvi turski električni automobilski brend

Predstavljeni su električni auti TOGG

Turska je predstavila dva nova električna modela koja će se od 2022. godine proizvoditi pod brendom TOGG, a riječ je o limuzini i SUV-u.

Prošlog tjedna su u Turkoj predstavljena dva nova vozila, a riječ je o domaćim proizvodima koja će dolaziti isključivo s električnim pogonom, a nude se dva karoserijska oblika – limuzina i SUV. Novi brend se zove TOGG, a modelima je ime SUV i Sedan.

togg_straga_2

Kako je riječ o državnom projektu, informacije o cijenama i specifikacijama trenutno nema, no zna se kako će proizvodnja krenuti tijekom 2022. godine i godišnje misle prodavati 175.000 primjeraka koji će biti proizvedeni u tvornici u Bursi, a nikako ne smijemo zaboraviti napomenuti kako je automobile dizajnirao Pininfarina.

togg_sprijeda

Turska ulaže puno u predstavljena vozila, pa tako dodjeljuje besplatno zemljište, porezne olakšice, ali se i obvezala kako će do kraja 2035. godine kupiti 30.000 automobila, a ukupna investicija iznosi 3,7 milijardi dolara.

togg_sedan

Erdogan je pri predstavljanju novog brenda izjavio kako je ponosan na sve navedeno i kako je ovo prvi pokušaj masovne proizvodnje vlastitog automobila nakon neuspješnog pokušaja s modelom Devrim u šezdesetim godinama prošlog stoljeća.

togg_interijer

Što će se na kraju dogoditi od svega navedenoga pokazat će vrijeme, a tko zna, možda će uskoro i Turska imati uspješan vlastiti automobilski brend.

togg_interijer_2
Ključne riječi:
električni automobil togg
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 13. kolovoz 1907.

Prvi taksi u SAD-u

Prvi taksi izašao je na ulice New Yorka  kao prvo vozilo te vrste u SAD-u. Prvi motorizirani taksiji u svijetu pojavili su se u Europi krajem 19. stoljeća, a naziv su dobili po uređaju taksimetru koji služi za izračunavanje cijene vožnje.

vs