Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je električni Lexus UX 300e

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.11.2019. 06:04

Električno vozilo 

UX 300e je prvi potpuno električni model iz Lexusa

Predstavljen je električni Lexus UX 300e

Kao što je i najavljivao, Lexus je predstavio svoj prvi potpuno električni model koji se temelji na modelu UX, a donosi 204 KS snažan motor i doseg od preko 400 km s jednim punjenjem.

Lexus je u Kini predstavio svoj prvi potpuno električni automobil, a predstavljen je baš tamo iz razloga što u Lexusu smatraju da će Kina biti glavno svjetsko tržište tog modela.

Lexus UX 300e straga

U odnosu na klasični UX, električna izvedba donosi neke drugačije detalje, pa su tako ugrađeni potpuno novi amortizeri, tu je i novi dizajn aluminijskih naplataka, drugačija instrument ploča i sustav ASC (Active Sound Control) koji pušta prirodan zvuk vozila na koji smo navikli.

Lexus UX 300e sprijed i straga

Lexus UX 300e pokreće elektromotor najveće snage 150 kW, odnosno 204 KS koji raspolaže s 300 Nm okretnog momenta. Ubrzanja i maksimalna brzina ovog 1.900 kg teškog vozila još nisu objavljeni.

Lexus UX 300e interijer

U podnicu je ugrađena 54,3 kWh baterija koja nudi preko 400 km dosega po NEDC standardu, što je sasvim dovoljno i za neko duže putovanje.

Lexus UX 300e prtljažnik

UX 300e ima podršku za spajanje sa smartphoneima putem LexusLink aplikacije, pa vozač u svakom trenutku može vidjeti kolika mu je napunjenost baterije i koliki doseg mu je još preostao, ali putem nje se može namjestiti automatsko punjenje kada je jeftinija struja, ali i klimatizirati auto prije dolaska u njega.

Lexus UX 300e u vožnji

Na europsko tržište Lexus UX 300e stiže tijekom sljedeće godine, no cijene još nisu poznate.

Ključne riječi:
električni automobil EV Lexus SUV UX 300e
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.