Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je koncept Sony Vision-S

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.01.2020. 06:38

Koncept 

Sony je predstavio konceptni električni automobil Vision-S

Predstavljen je koncept Sony Vision-S

Sony je jučer, na iznenađenje mnogih, predstavio koncept Vision-S, a riječ je o električnom automobilu koji je prvenstveno napravljen kako bi Sony prikazao mogućnosti na području automobilizma.

Da, i to smo dočekali. Sony je predstavio koncept električnog automobila Vision-S, pa ćete možda u budućnosti osim televizora i PlayStationa, moći posjedovati i Sony automobil, a za predstavljanje su odabrali CES, najveći sajam elektronike koji se svake godine održava u Las Vegasu.

sony vision s sa strane

Vision-S je dug 4,895 mm, širok 1,900 mm i visok 1,450 mm, dok je međuosovinski razmak 3,000 mm, a u unutrašnjost su smještena četiri zasebna sjedala, svaki sa svojim zvučnicima, a za prozračnost kabine se brine stakleni krov.

sony vision s birdview

Sony Vision-S pokreću dva elektromotora svaki snage 200 kW, odnosno 268 KS, a po jedan je ugrađen na svaku osovinu. To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi, dok je maksimalna brzina 240 km/h, a vozilo je postavljeno na 21-inčne aluminijske naplatke s gumama 245/40 R21 sprijeda i 275/35 R21 straga.

sony vision s straga

U njega su ugrađena čak 33 senzora koji prepoznaju razne prepreke oko vozila, ali i osobe u i izvan vozila. Tu je i Reality Audio u 360 stupnjeva, a zasloni na komandnoj ploči se protežu čitavom širinom vozila.

sony vision s interijer

Za sada nema planova oko proizvodnje ovog vozila, no poznavajući Sony i neke njihove odluke u prošlosti, ne bi bilo čudno da u budućnosti i vidimo automobil na cesti pod Sonyjevom značkom.

Ključne riječi:
električni automobil koncept Sony Vision-S
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs