Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je koncept Sony Vision-S

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.01.2020. 06:38

Koncept 

Sony je predstavio konceptni električni automobil Vision-S

Predstavljen je koncept Sony Vision-S

Sony je jučer, na iznenađenje mnogih, predstavio koncept Vision-S, a riječ je o električnom automobilu koji je prvenstveno napravljen kako bi Sony prikazao mogućnosti na području automobilizma.

Da, i to smo dočekali. Sony je predstavio koncept električnog automobila Vision-S, pa ćete možda u budućnosti osim televizora i PlayStationa, moći posjedovati i Sony automobil, a za predstavljanje su odabrali CES, najveći sajam elektronike koji se svake godine održava u Las Vegasu.

sony vision s sa strane

Vision-S je dug 4,895 mm, širok 1,900 mm i visok 1,450 mm, dok je međuosovinski razmak 3,000 mm, a u unutrašnjost su smještena četiri zasebna sjedala, svaki sa svojim zvučnicima, a za prozračnost kabine se brine stakleni krov.

sony vision s birdview

Sony Vision-S pokreću dva elektromotora svaki snage 200 kW, odnosno 268 KS, a po jedan je ugrađen na svaku osovinu. To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,8 sekundi, dok je maksimalna brzina 240 km/h, a vozilo je postavljeno na 21-inčne aluminijske naplatke s gumama 245/40 R21 sprijeda i 275/35 R21 straga.

sony vision s straga

U njega su ugrađena čak 33 senzora koji prepoznaju razne prepreke oko vozila, ali i osobe u i izvan vozila. Tu je i Reality Audio u 360 stupnjeva, a zasloni na komandnoj ploči se protežu čitavom širinom vozila.

sony vision s interijer

Za sada nema planova oko proizvodnje ovog vozila, no poznavajući Sony i neke njihove odluke u prošlosti, ne bi bilo čudno da u budućnosti i vidimo automobil na cesti pod Sonyjevom značkom.

Ključne riječi:
električni automobil koncept Sony Vision-S
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. travanj 1926.

4-2-1926 Rođen Jack Brabham

Rođen Jack Brabham

Na današnji dan 1926. godine rođen je Jack Brabham, vozač Formule 1, u Hurstvilleu, New South Wales, Australija. Slavni Brabham tri puta je osvojio svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

vs

.::.