Vidiauto Novosti Najave Ford Mustang Mach-E je električni SUV

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.11.2019. 06:48

Električni SUV 

Predstavljen je električni SUV Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E je električni SUV

Nakon što je Ford Puma postala SUV, sad je Ford predstavio i električni SUV s Mustangovim imenom s dosegom i do 600 km sa ugrađenom snažnijom baterijom.

Ford se u posljednje vrijeme orijentirao na gotovo isključivo SUV modele, a nakon što se ime Puma s malog sportskog coupea našlo na kompaktnom SUV modelu, sad je otišao korak dalje pa je predstavio i Mustanga u SUV izvedbi.

FORD_MUSTANG_MACH-E_09

Na sreću, to ne znači i gašenje klasičnog coupea, već je riječ o širenju ponude i iskorištavanju poznatog imena, pa je tako puno ime novog električnog SUV-a Ford Mustang Mach-E.

FORD_MUSTANG_MACH-E_02

Mustang Mach-E će imati doseg i do 600 km s jednim punjenjem prema WLTP standardu ako će biti opremljen snažnijom baterijom od 98,8 kWh, a za punjenje 80% kapaciteta baterije je dovoljno svega 38 minuta, ali vam je za to potreban brzi punjač. Klasična baterija će imati kapacitet od 75,7 kWh.

FORD_MUSTANG_MACH-E_06

Osim toga, bit će dostupan s pogonom na zadnje ili sve kotače, ali i u različitim izvedbama snage od 337 KS, pa sve do modela Mustang Mach-E GT koji će s 465 KS i 830 Nm okretnog momenta do stotke ubrzavati za manje od 5 sekundi.

FORD_MUSTANG_MACH-E_FRONT_SPACE_19

Mustang Mach-E nudi dva prtljažnika, klasični straga koji ima obujam od 402 litre, te dodatni od 100 litara koji je smješten ispod prednje haube, a prednji je opremljen i odvodom pa je u njega moguće staviti mokre stvari jer će voda jednostavno oteći.

FORD_MUSTANG_MACH-E_INTERIOR_13

U unutrašnjosti se nalaze dva zaslona, jedan predstavlja digitalnu instrument ploču, dok je gotovo čitava središnja konzola glavni multimedijalni zaslon veličine 15,5-inča, putem kojeg se podešava sva multimedija i postavke vozila, a nažalost na njemu se podešava i rad klimatizacije.

FORD_MUSTANG_MACH-E_01

Novi Ford Mustang Mach-E na europsko tržište dolazi krajem sljedeće godine, no cijene još nisu poznate, a za informaciju, cijene u SAD-u kreću od oko 44.000 USD (oko 295.000 kuna).

Ključne riječi:
električni automobil Ford Mustang Mach-E SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.