Vidiauto Novosti Najave Ove godine i električni Renault Twingo

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.01.2020. 06:57

Nova izvedba 

Već ove godine stiže i električni Renault Twingo

Ove godine i električni Renault Twingo

Električna izvedba Renault Twinga će biti predstavljena u Ženevi, a ubrzo nakon toga slijedi i početak prodaje.

Renault će na predstojećem Salonu automobila u Ženevi predstaviti novu izvedbu Twinga, i to električnu, a dio je to plana o elektrifikaciji modela. Uz novi Zoe, hibridni Clio, i plug-in Captur, Twingo je već četvrti elektrificirani model koji je najavljen za ovu godinu.

električni renault twingo_3

Iz Renaulta još nisu potvrdili specifikacije električnog Twinga, no očekuje se kako će imati ugrađene iste komponente kao i njegov brat blizanac Smart EQ ForFour, što u prijevodu znači električni motor od 80 KS koji pokreće stražnje kotače i baterija kapaciteta 17,6 kWh. Doseg s jednim punjenjem će biti do 150 km, a punjenje od 10 do 80 % kapaciteta baterije napunit će za manje od 40 minuta na 22 kW punjaču.

električni renault twingo_2

Što se pak karakteristika tiče, za ubrzanje od 0 do 100 km/h električnom Twingu će trebati oko 12 sekundi, dok će maksimalna brzina biti elektronski ograničena na 130 km/h. Uz to, Renault bi mogao ponuditi i sličnu aplikaciju kakvu imaju korisnici Smarta, a koja bi vlasnicima omogućavala da u svakoj situaciji imaju informaciju o stanju baterije, dosegu s preostalim punjenjem, ali i lokaciju vozila.

Sve službene informacije, pa i cijena će biti objavljene na sajmu, što znači da se moramo još malo strpjeti.

Ključne riječi:
električni automobil Renault Twingo Z.E.
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.