Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Novi Renault Zoe s još većim dosegom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.12.2019. 06:55

Novo u salonima 

Novi Renault Zoe s dosegom od gotovo 400 km

Novi Renault Zoe s još većim dosegom

Jučer smo isprobali novi Renault Zoe s kojim smo se vozili po Zagrebu u jutarnjim gužvama, a potegnuli smo i do Bio-elektrane/toplane u Glinu.

Novi Renault Zoe je stigao na domaće ceste, a imali smo ga prilike jučer i isprobati na svim vrstama prometnica, od gradskih cesta, preko autoceste i otvorene ceste s dosta uzbrdica i nizbrdica, a Zoe se pokazao kao sasvim upotrebljivo vozilo u svim prilikama. Već na prvi pogled je jasno kako su kod dizajna vanjskog dijela zadržane poznate linije, no nova svjetla i branik sprijeda i straga djeluju elegantnije i ozbiljnije, a potrebno je naglasiti kako su sva svjetla s LED tehnologijom serijska oprema.

Renault Zoe tvornica

Tu su i nove boje Celadon plava, Flame crvena i kvarc bijela, pa je novi Zoe moguće naručiti u jednoj od devet ponuđenih boja. Aluminijski naplatci idu do veličine od 17 inča, dok jedino osnovni model dolazi s 15-inčnim naplatcima i plastičnim poklopcima kotača.

Renault Zoe sprijed i straga

Unutrašnjost je doživjela najviše promjena, pa su tako tu nova sjedala i cijela središnja konzola, a dio materijala koji se koristi u unutrašnjosti je potpuno recikliran. Sada se mekana tkanina može pronaći na vratima, ali i na središnjoj konzoli, čime se postiže luksuzniji dojam. Sada je svaki Zoe opremljen i preglednim 10-inčnom digitalnom instrument pločom, dok serijski dolazi 7-inčni središnji multimedijalni zaslon, dok u skupljim paketima dolazi veći, 9,3-inčni zaslon, koji je postavljen okomito, kao u novom Cliju.

Renault Zoe interijer

Tu je i nova ručica automatskog mjenjača, ispod koje se uspio smjestiti i bežični punjač mobitela, a jedino nam je nedostajao središnji naslon za ruke. Sjedala su sada puno udobnija, iako bi voljeli da ima malo više bočnog oslonca.

Renault Zoe punjenje

Novi Zoe je dostupan u dvije izvedbe snage R110 sa 108 KS i R135 sa 135 KS, a u oba slučaja dolazi s novom 52 kWh baterijom koja mu omogućuje doseg od 395 km kod slabijeg motora, odnosno 385 km kod snažnije izvedbe (po WLTP-u). U praksi je bilo ovako. Auto smo ujutro preuzeli s prikazanim dosegom od 320 km, a vratili smo ga s prikazanim dosegom od 80 km, a u međuvremenu smo prešli 210 km. I pritom nismo pretjerano pazili kako se vozimo, već smo pratili promet. U vožnji nismo koristiti Eco opciju koja štedi bateriju, a klima uređaj i ventilacija su bili upaljeni čitavo vrijeme, a jedno vrijeme smo i punili mobitel.

Renault Zoe tvornica 2

Najviše baterije smo potrošili prilikom vožnje na autocesti, a vidljivo je da je potrošnja pri 120 km/h, 130 km/h i 140 km/h drastično različita, a ako želite uštedjeti potrošnju, nemojte prelaziti brzinu od 120 km/h. Da smo vozili starom cestom umjesto autoceste potrošnja bi bila puno manja. Na otvorenoj cesti je potrošnja puno manja, a tu se povremeno i puni baterija dok otpuštate gas, pa ne trebate puno ni kočiti.

Renault Zoe vidikovac

Punjenje na kućnoj utičnici od 0 do 100 % traje 34 sata i 30 minuta, no to u praksi sigurno nikad nećete koristiti, već ćete auto dopunjavati po potrebi. Postoje i dvije izvedbe Wallbox kućnih punionica, slabija od 3,7 kW kojoj za punjenje do 100 % treba 16 sati i 10 min i snažnija od 7,2 kW (trofazni priključak) kojoj za punjenje od 0 do 100 % traje 9 sati i 25 minuta. Kod nas u najčešće javne punionice snage 22 kW gdje punjenje traje 3 sata, a dopunjavanje znatno kraće.

Renault Zoe tvornica 3

Renault Zoe je dostupan u četiri inačice, Zoe Life R110 po cijeni od 247.900 kn, Zoe Zen R110 po cijeni 259.800 kn, Zoe Zen R135 po cijeni od 263.300 kn, dok je najskuplja inačica Zoe Intens R135 po cijeni od 275.900 kn. Trenutno je u tijeku i akcija do kraja godine gdje kupac ostvaruje popust od 20.000 kuna, četiri zimske gume i električni romobil s dosegom od 30 km.

Ključne riječi:
električni automobil Renault Zoe
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.