Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 19.10.2015. 21:50

Buick Avenir  

Pogled u budućnost?

Pogled u budućnost?

Konceptni luksuzni auto GM-a dobitnik je nagrade za najbolji koncept na sajmu automobila (NAIAS) u Detroitu. Stručni žiri pohvalio je dizajn, opremu i sigurnost. Prema najavama iz Buicka do 2020. godine ovakav automobil trebao bi u serijsku proizvodnju.

Točno 5 metara dugački luksuzni automobil predstavlja uspješnu kombinaciju Coupea i poslovne limuzine. Zakošene linije krova koje se u stražnjem dijelu spuštaju sve su popularnije te neodoljivo podsjećaju na slična dizajnerska rješenja kao i kod BMW 6 Grand Coupe te Audi A7. Prednja maska hladnjaka ima strukturu saća inspiriranu slavnim Buickom Roadmasterom s kraja 1950-ih godina.Upečatljiv dojam ostavljaju i ogromni 21 colni kotači.

2016-buick-avenir-concept-05

Unutrašnjost je priča za sebe sa kožnim sjedalima, aluminijem i prvoklasnom završnom obradom. U stražnjem dijelu se nalaze dva odvojena sjedala, a s obzirom da se u naslonima prednjih sjedala nalaze 10 inčni monitori putnicima na stražnjem sjedalu neće biti dosadno. Tu je i za američke automobile već uobičajeni OnStar satelitski radio sa 4G Wi-Fi pristupom. Ispod poklopca motora nalazi se benzinski 3.6 litreni V6 agregat snage 280 konjskih snaga koji koristi takozvani Active Fuel Management odnosno mogućnost isključivanja dva cilindra kod djelomičnih opterećenja. Uz pomoć sekvencijalnog šeststupanjskog mjenjača ubrzanje do 100 km/h trajati će ispod 7 sekundi. Više nego dovoljno i za zahtjevnija pretjecanja!

Buick-Avenir-Concept
Ključne riječi:
Avenir Buick V6
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.