Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Ovaj senzor će vam štedjeti gorivo

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 13.10.2015. 23:23

CleverDrive 

Ovaj senzor će vam štedjeti gorivo

Ovaj senzor će vam štedjeti gorivo

Senzor koji vam štedi gorivo! Zvuči dobro. O čemu se radi?

CleverDrive prikazuje informacije o vašim navikama vožnje i omogućuje uštedu goriva do 30%. Njemačka tvrtka Ascora GmbH želi nam pomoći u nastojanju da vozimo "zelenije" te da uštedimo koju kunu za gorivo. Njihov gadget pod nazivom CleverDrive se spaja na auto opremljen OBD II dijagnostičkim sustavom koji imaju auti mlađi od 1996. godine, a potom podatke šalje na aplikaciju mobilnog Android ili iOS uređaja, donosi Vidi.hr portal.

Sustav vam omogućuje dobivanje informacija o motoru automobila i vašim vozačkim navikama te će vam "omogućiti uštedu goriva do 30 posto". CleverDrive aplikacija na vašem mobilnom telefonu radi kao pozadinski proces, no uvijek ju možete postaviti na ekran, kako biste njezine podatke i dijagnostiku mogli pratiti u realnom vremenu tijekom vožnje.

Osim osnovnih informacija poput brzine i opterećenosti motora, dobivat ćete i podatke u vezi Eko indeksa koji vam pokazuje koliko učinkovito vozite te će vam pružiti savjete kako to poboljšati. Osim uštede goriva saznat ćete i koliko ste manje ugljičnog dioksida otpustili u atmosferu pa stoga kažu da CleverDrive čuva okoliš i štedi novac.

Clever-Drive

Svoj CleverDrive senzor možete naručiti putem Kickstartera za 39 eura (298 kn), a isporuke bi trebale započeti u travnju 2016. ukoliko crowdfunding kampanja prođe dobro tijekom idućih mjesec dana.

Ključne riječi:
Android aplikacija iOS ušteda goriva
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.