Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 27.09.2015. 09:55

Continental SportContact 6 

Guma za 350 km/h

Guma za 350 km/h

Revolucija ili evolucija!? Nije niti bitno, no prema tvrdnjama iz Continentala stvorena je tehnološki najnaprednija guma koja omogućava potpunu sigurnost pri brzinama iznad 300 kilometara na sat uz odgovarajuću dugotrajnost.

Davne 1993. Continental je predstavio prvu Ultra High performance sportsku gumu SportContact. Svaka generacija podiže ljestvicu prijanjanja, gripa i stabilnosti usporedo s predstavljanjem sve snažnijih automobila. Novi SportContact 6 prva je guma u svijetu koja je definirana kao Ultra Ultra High Performance. Za ovaj model razvijene su posebne tehnologije i materijali. Prije svega smjesa koju u Continentalu zovu Black Chili djelo je njemačkih kemičara te se u biti radi o mikro česticama koje na nano subatomskoj bazi omogućavaju izuzetnu čvrstoću i trajnost gume.

sportcontact6_604-601x425

Materijal kojega nazivaju Aragon 350 brine da se guma i pri brzinama od 350 kilometara na sat ne troši prebrzo te da pruža sasvim novu dimenziju gripa, sigurnosti i udobnosti. SportContact 6 završna testiranja imala je na novoj Hondi Civic Type R s kojom je postavila novi rekord Nurburgringa. Ostali automobili na kojima je guma razvijana su Audi R8, Porsche 911 i Porsche Cayman. Dakle, Continental je visoko podigao ljestvicu. Očekujemo odgovor konkurencije.

pr_270815_sc6_480_en-onlineData
Ključne riječi:
Audi Continental Porsche
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 6. srpanj 1955.

Kontrola razine smoga

U SAD-u je donesena uredba Federal Air Pollution Control Act kojom se po prvi puta u svijetu država uključila u analize i kontrole zagađenja koje uzrokuju automobili. Sedam godina kasnije SAD kao prvi ulaže novac u borbu protiv auto zagađenja.

vs