Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Genijator čisti vitalne dijelove motora i štedi 5-10% goriva

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 16.10.2015. 15:28

Domaća pamet

Genijator čisti vitalne dijelove motora i štedi 5-10% goriva

Genijator čisti vitalne dijelove motora i štedi 5-10% goriva

Genijator uz pomoć tehnologije sagorijevanja čisti vitalne dijelove motora od naslaga koje nastaju nepotpunim sagorijevanjem. Prisustvovali smo predstavljanju u zagrebačkom Brabusu.

Genijator je domaći, inovativni proizvod koji, uz sve bitniju ekološku komponentu kroz smanjenje emisija CO2, omogućuje i svima bitnu uštedu goriva, duži vijek motora, bolje vozne karakteristike i bolju iskoristivost goriva. Proces čišćenja vitalnih dijelova motora od naslaga koje nastaju nepotpunim sagorijevanjem putem Genijatora se temelji na upuhavanju HHO plina kroz usis motora, a nakon sat vremena čišćenja motor bi trebao imati 5-10% manju potrošnju goriva, emisija CO2 se smanjuje u prosjeku 20-30% dok se NOX i HC plinovi smanjuju do 90%. Tretman od samo 15 minuta na dizelskim vozilima smanjuje čađu i do 99%.

Genijator vise slika
20151015_163649

Čišćenje motora putem Genijatora moguće je na svim vrstama motora s unutarnjim sagorijevanjem. Vrijednost Genijatora je 10.000 kuna, s tim da se uređaj ne prodaje nego unajmljuje. Cijena jednog čišćenja motora je oko 500 kuna.

Genijator_Brabus

Na predstavljanju je obznanjena suradnja Genijatora i Brabusa, dva naoko različita, ali podjednako suvremena branda radi obostrane usmjerenosti k ekološkim rješenjima i društveno odgovornim projektima. Na Brabusovim naprednim motorima će se testirati ovaj CO2 neutralizator.

Iza višestruko za inovacije nagrađivanog Genijatora stoji zagrebački razvojni tim, a o Genijatoru smo već pisali na Vidi.hr portalu.

Genijator_Brabus_2
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.