Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Otvaranje vrata na Peugeot Fractalu preko pametnog sata

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.09.2015. 00:27

Frankfurt auto salon 2015 

Otvaranje vrata na Peugeot Fractalu preko pametnog sata

Na Frankfurt auto show 2015 Peugeot predstavlja koncept Fractal koji se pokreće električnim motorom. Vrata se mogu otvoriti pomoću Samsungova sata Gear S.

Konceptni gradski coupé Peugeot Fractal razvija 204 KS i ima domet do 450 km zahvaljujući aerodinamičnim linijama, masi od samo 1000 kg i uskim visokim gumama uske gazne površine. Žustar je, do 100 km/h ubrzava za 6,8 sekundi, a udaljenost od 0 do 1000 m prevaljuje za 28,8 sekundi. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama (samo 3,81 metar duljine) i prilagodljivoj visini podvozja od 7 do 11 cm savršeno se snalazi u gradu.

Peugeot Fractal (1)

Peugeot Fractal je zanimljiv i u kokpitu. Futurističke linije ovog električnog gradskog automobila predstavljaju novu interpretaciju Peugeot i-Cockpita u kojem je naglasak stavljen na još intuitivniju vožnju. Heads-up ekran dolazi s digitalnim tabletom s holografskim prikazom HD razlučivosti, kompaktni upravljač ima ugrađene touch padove, a dva dodirna sučelja omogućuju upravljanje funkcijama i zvučnim okruženjem. 80% dijelova unutrašnjosti izrađeni su 3D tiskanjem, uključujući površine koje ne odjekuju nego prenose zvuk, baš poput koncertne dvorane. Naposljetku, tu su vrata koja se mogu otvoriti s pomoću Samsungova sata Gear S.

Peugeot Fractal (2)

9.1-kanalni zvučni sustav upotrebljava infrabas zvučnike ugrađene u sva sjedala za dinamičko širenje zvuka. Brazilski dizajner zvuka Amon Tobin radio je s dizajnerima marke Peugeot na stvaranju identiteta zvuka unutrašnjosti konceptnog automobila i njegovu vanjskom potpisu, koji se razlikuje ovisno o tome ubrzava li, usporava ili održava konstantnu brzinu. Osmišljen je da upozori pješake i bicikliste, što ga čini savršeno prilagođenim vožnji u gradskom okruženju.

Peugeot Fractal (3)
Ključne riječi:
Fractal Gear S koncept pametni sat Peugeot Samsung
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. ožujak 1918.

Umro osnivač Tatre

Hans Ledwinka, inženjer koji je osnovao tvrtku Tatra, umro je na današnji dan u Muenchenu, Njemačka, u 89. godini.

vs

.::.