Vidiauto Novosti Najave Put prema mobilnosti temeljene na vodiku

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.07.2021. 06:20

Gorivne ćelije stižu u Renault gospodarska vozila

Put prema mobilnosti temeljene na vodiku

Oslanjanjem na snagu i iskustvo dvaju predvodnika, Renault Grupe i tvrtke Plug Power, HYVIA, smještena na četiri lokacije u Francuskoj sa sjedištem u tvornici u Flinsu, od kraja 2021. sastavljat će gorivne članke i proizvoditi stanice za punjenje vodikom. Ovi će proizvodi biti dostupni diljem Europe.

‘HY’ kao vodik (en. hydrogen), ‘VIA’ kao put: Jedinstvenim i sveobuhvatnim ekosustavom HYVIA utire novi put prema mobilnosti bez emisija ugljika. Zeleni vodik dobiven elektrolizom vode omogućuje vožnju bez emisija CO2, veći doseg i vrijeme punjenja od samo nekoliko minuta. HYVIA obuhvaća proizvodnju, pohranu i distribuciju zelenog vodika. Prije svega to namjerava postići izgradnjom stanica za punjenje vodikom do kraja 2021., kako bi najbolje zadovoljili potrebe kupaca.

2021 - HYVIA - ELECTROLYZER

U kombinaciji s rješenjima električne mobilnosti, HYVIA će do kraja 2021. staviti na tržište široku paletu lakih gospodarskih vozila pokretanih gorivnim člancima. Riječ je o modelima Master Van H2-TECH – veliki kombi za prijevoz robe s 12 m3 obujma teretnog prostora i dosegom do 500 km; Master Chassis Cab H2-TECH – veliki kombi za prijevoz glomaznog tereta s 19 m3 obujma teretnog prostora i dosegom od otprilike 250 km, te o modelu Master Citybus H2-TECH – za prijevoz do 15 osoba, dosega otprilike 300 km.

2021 - HYVIA The new path to green hydrogen mobility (2)

Ova se vozila temelje na arhitekturi Dual Power: imaju i električni pogon i pogon na vodik. Doseg do 500 km: od toga 100 km na električni pogon, a ostatak na vodik. Svi su opremljeni baterijom kapaciteta 33 kWh, gorivnim člankom snage 30 kW i spremnicima vodika kapaciteta od 3 do 7 kg, ovisno o inačici. Sustavi gorivnih članaka uključuju i sklop i sve podsustave potrebne za dovod zraka i vodika, te njihovu regulaciju, ovlaživanje i rashlađivanje.

2021 - RENAULT MASTER CHASSIS CAB H2-TECH

HYVIA se oslanja na iskustvo društva Plug Power, globalnog predvodnika u području pogona na vodik s više od 20 godina iskustva u postupku elektrolize i s više od 100 stanica koje distribuiraju više od 40 tona vodika svakoga dana. HYVIA nudi rješenja za elektrolizu, mobilne stanice za pohranu, a do kraja 2021. i stanice za punjenje vodikom koje će se proizvoditi u Flinsu u Francuskoj. Stanice za punjenje vodikom dostupne su za najam ili kupovinu te su jednostavne i sigurne za uporabu. Osim toga, HYVIA se oslanja i na stručnost Grupe Renault, europskog predvodnika u proizvodnji električnih LGV-ova i pionira LGV-ova s pogonom na vodik od 2014.

BATILLY PLANT - RENAULT MASTER MANUFACTURING

Uz sve navedeno, HYVIA nudi i rješenja za potrebe svih svojih kupaca. To uključuje dodatno financiranje (kao što su usluge najma stanica za punjenje vodikom ili vozila) te usluge održavanja unutar Renaultove mreže, jedne od najrasprostranjenijih mreža u Europi.

Ključne riječi:
budućnost gorivni članak hyvia Renault vodik
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.