Vidiauto Novosti Najave Stiže potpuno novi Volkswagen Amarok

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.05.2022. 04:37

Volkswagen najavljuje novu generaciju Amaroka

Stiže potpuno novi Volkswagen Amarok

Volkswagen će u drugoj polovici godine predstaviti potpuno novu generaciju Amaroka, a već se sad zna da će na naše tržište stići početkom sljedeće godine.

Potpuno nova generacija Volkswagena Amarok bit će predstavljena u drugoj polovici godine, a nova generacija donosi mnogo toga novoga, uključujući i novi V6 turbo dizel motor, kao i četiri dodatne vrste motora. Uz to, Amarok će biti dostupan s pogonom na stražnje kotače ili s jednim od dva ponuđena pogona na sve kotače.

Volkswagen Amarok_03

U odnosu na prethodnika, novi Amarok je veći: u dužinu sada mjeri 5350 mm, što je za 100 mm više, a za 175 mm je povećan i međuosovinski razmak koji je sada dug 3270 mm. Povećana je i nosivost na 1,2 tone, a sada Amarok može povući i prikolicu težine 3,5 tona.

Volkswagen Amarok_02

Ovisno o tržištu, u ponudi će biti benzinski motor i do četiri različita dizelska motora s od četiri do šest cilindara i obujmom od 2,0 do 3,0 litre – po želji s pogonom na stražnje kotače te pogonom na sve kotače koji je stalan ili koji se može uključiti po potrebi. Dodatnu sigurnost u vožnji k tomu pruža više od 30 sustava potpora, od kojih je više od 20 sasvim novo za ovaj model.

Volkswagen Amarok_05

Novi Amarok će serijski dolaziti s prednjim i stražnjim LED svjetlima, a u opciji će biti i IQ.LIGHT matrix LED glavna svjetla. Bit će dostupni aluminijski naplatci do veličine od 21 inča, a serijski će dolaziti s gumama za sve vrste terena.

Volkswagen Amarok_01

Amarok će biti dostupan samo u DoubleCab izvedbi, koja će nuditi više prostora, a očekuju se i veći zasloni i manje tipki i gumbi. Nudit će se u paketima opreme Life i Style, te posebne PanAmericana s offroad karakterom, odnosno Aventura, s cestovnim karakterom.

Volkswagen Amarok_04

Volkswagen je do sada prodao više od 830.000 primjeraka Amaroka, a novi bi model trebao nastaviti uspješan put. Iako u prodaju na određenim tržištima nova generacija stiže do kraja godine, kod nas se očekuje početkom sljedeće.

Ključne riječi:
Amarok gospodarska vozila pick-up Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs