Vidiauto Novosti Najave Hyundai je predstavio limuzinu Ioniq 6

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.07.2022. 04:03

Hyundai je predstavio električnu coupe limuzinu Ioniq 6

Hyundai je predstavio limuzinu Ioniq 6

Nakon mnogobrojnih teasera pred nama je konačno novi Ioniq model iz Hyundaijeve tvornice, a riječ je o modelu 6 – električnoj coupe limuzini.

Iako mnogobrojni proizvođači gase svoje limuzinske modele radi male, odnosno gotovo nikakve potražnje, Hyundai sa svojim električnim brendom Ioniq predstavlja novu limuzinu 6, a ističe se jedinstvenim dizajnom, za koji Hyundai misli kako će uspjeti na tržištu.

Hyundai Ioniq 6_01

Dizajn je svakako jedinstven, a ukupan dojam, barem prema nama pozitivan, no mnogi mu prigovaraju na detalje dizajna koji ih podsjeća na neke druge modele, posebice Tesla Model 3, koji će mu biti i glavni konkurent.

Hyundai Ioniq 6_02

Gledajući s boka, dizajn je jedinstven i potpuno coupeovski, a kod ovakvih modela je jasno koliko je lakše dizajnirati električno vozilo, radi manjeg motora, što daje dizajnerima široke ruke. Nizak prednji kraj, nizak stražnji kraj, i polukružni krov daju dobar ukupan dojam.

Hyundai Ioniq 6_03

Straga su postavljena dva spojlera, jedan na donjoj liniji prozora, a drugi na rubu karoserije, tik iznad stražnjih ''pikseliziranih'' svjetala koja se prostiru čitavom širinom vozila i pomalo asociraju na ona s nekih modela Porschea 911. Zanimljivo je i kako je donji dio stražnjeg branika, u koji su postavljena i stražnja svjetla za maglu, kao i svjetla za vožnju unatrag, dolaze u drugoj boji, ovisno o opremi.

Hyundai Ioniq 6_06

Unutrašnjost donosi jedinstven dizajn komandne ploče, s ''čistim'' dizajnom između prednjih sjedala, a dva zaslona, digitalna instrument ploča i multimedijski zaslon, uokvireni su i čine jednu cjelinu. Uz to, tu su i dodatni zasloni uz svaki A nosač, a gdje se projicira slika s vanjskih kamera, koje su postavljene umjesto retrovizora.

Hyundai Ioniq 6_04

Hyundai još nije objavio nikakve informacije o izvedbama elektromotora, te ni jednu drugu tehničku informaciju, a koje će biti objavljene uskoro, pa se moramo strpjeti još neko vrijeme.

Hyundai Ioniq 6_05
Ključne riječi:
coupe limuzina električna limuzina EV Hyundai Ioniq 6 Limuzina
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.