Vidiauto Novosti Najave Dacia Duster najprodavanija i u listopadu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.11.2021. 04:35

Duster je i u listopadu bio najprodavaniji model u Hrvatskoj

Dacia Duster najprodavanija i u listopadu

Tijekom listopada je prodano 2853 novih vozila, što je manje nego u listopadu prošle godine, no ukupan broj prodanih se popeo na 40.245 primjeraka, što je rast od gotovo 30 %.

Kao što smo najavili i prijašnjih mjeseci, trenutno se podosta mijenjaju ljestvice najprodavanijih modela i marki po mjesecima, a sve ovisi kako kome dođe isporuka vozila, kojih je sve manje u ponudi. Stoga i prodaja stagnira, gledajući u posljednjih par mjeseci, a to nije zato što ljudi ne kupuju vozila, već zato što ih jednostavno nema.

Opel Corsa F straga

A protekli mjesec je ponovno najprodavaniji model Dacia Duster (112 kom), koja nudi dobar omjer uloženo i dobiveno, a izvedba s plinskom instalacijom tek je neznatno skuplja od benzinske, pa je čest izbor mnogih kupaca. Naime, čak 59,7 % kupaca Dacije se ove godine odlučilo za LPG izvedbu! Na drugom je mjestu Opel Corsa (105 kom), koja je trenutno i najprodavaniji model ukupno, a na visoko treće mjesto stigao je Renault Twingo, a uglavnom se radi o njegovoj električnoj izvedbi, koju su kupci naručili još prije ljeta. Slijede Kia Stonic (94 kom), Volkswagen T-Cross (82 kom), Opel Crossland (80 kom), Peugeot 2008 (80 kom), Škoda Octavia (69 kom), Kia XCeed (64 kom) i na desetom mjestu je Suzuki Swift sa 63 primjerka.

Renault Twingo Electric Intens R80 27

Najprodavanija marka u listopadu je pak bila Kia, koja je prodala 320 vozila i zauzela 11,2 % tržišta. Na drugom je mjestu Opel s 248 prodanih vozila, a na trećem je mjestu Volkswagen s 234 prodanih vozila. Četvrti je Renault (214 kom), a peta je Dacia (185 kom). Ostatak top 10 najprodavanijih čine Hyundai (175 kom), Škoda (162 kom), Suzuki (160 kom), Peugeot (159 kom) i Toyota (144 kom).

Toyota Yaris Sport 1,5 VVT-iE MT6 16

Ovo i dalje nije realna slika domaćeg tržišta, a stvarno stanje će biti poznato tko zna kada, jer se još uvijek ne zna kada će se riješiti problem s čipovima, odnosno s proizvodnjom i isporukama. A dotad, uhvatite automobil koji možete.

Ključne riječi:
HR tržište prodaja automobila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs