Vidiauto Novosti Najave Najavljen je nasljednik Nissan Micre

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.01.2022. 04:28

Nasljednik Nissan Micre bit će električni model

Najavljen je nasljednik Nissan Micre

Nasljednik Nissana Micre bit će konstruiran na novoj Alijansinoj platformi CMF B-EV, dizajnirat će ga Nissan, a proizvodnja se planira u Renault ElectriCityju u Francuskoj.

Nissan je najavio posve novo kompaktno električno vozilo koje dolazi na europska tržišta, a novi model, koji će se proizvoditi u Renault ElectriCityju u Francuskoj, naslijedit će kultni Nissan Micra kao osnovni model Nissanove ponude. Europska regija već igra ključnu ulogu u elektrifikaciji vozila kao dio Nissanovog strateškog plana Ambition 2030. u okviru kojeg Nissan predstavlja nova vozila i tehnologije. Ovaj novi model dio je novog strateškog plana Alijanse za 2030., a dizajnirao ga je Nissan, dok će ga proizvoditi Renault i bit će postavljen na Alijansinoj platformi CMF B-EV. Ova platforma omogućuje proizvođačima da zadrže prepoznatljiv izgled svojih proizvoda, kao što je prikazano u skici dizajna novog vozila.

Nissan Micra teaser_03

Novi model dizajnirat će Nissan, a projektirati i proizvesti Renault koristeći našu novu zajedničku platformu, čime će se iskoristiti snaga Alijanse, a istovremeno zadržati Nissanov karakter”, rekao je Nissanov operativni direktor Ashwani Gupta.„Ovo je izvrstan primjer Alijansinog pristupa‚ pametnog razlikovanja proizvoda’. Siguran sam da će ovaj nasljednik kultne Micre oduševiti naše kupce u Europi.

Nissan Micra teaser_02

Buduće kompaktno električno vozilo predstavljeno je kao dio strateškog plana Alijanse za 2030., zajedničkog plana Renaulta, Nissana i Mitsubishi Motorsa koji je usmjeren na električna vozila i aktivnosti u području povezane mobilnosti. Dodatne informacije o ovom modelu, uključujući nazive, početak prodaje i tehničke specifikacije, bit će objavljene u dogledno vrijeme.

Nissan Micra teaser_01
Ključne riječi:
EV Micra nasljednik Nissan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.