Vidiauto Novosti Najave Novi MB Citan najavljen konceptom EQT

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.05.2021. 05:00

Mercedes Citan dobiva nasljednika i novo ime sljedeće godine, a najavljuje ga koncept EQT

Novi MB Citan najavljen konceptom EQT

Mercedes EQT koncept najavljuje novu generaciju Citana koji stiže sljedeće godine i dobiva novo ime T-klasa, a i dalje je razvijen u suradnji s Renaultom. Za pogon će se nuditi benzinski i dizel motori, a model EQT će pokretati struja.

Mercedes užurbano razvija nasljednika modela Citan, bliskog rođaka Renault Kangooa, koji će se pojaviti sljedeće godine i nudit će se s benzinskim, dizel i električnim pogonom, a najavljeno je i novo ime. Tako će se modeli s motorima s unutarnjim izgaranjem zvati T-klasa, dok će električna izvedba imati oznaku EQA i vizualno će se razlikovati od ostalih izvedbi.

Mercedes EQT Concept_02

Koncept Mercedes EQT prikazuje električnu izvedbu ovog lakog gospodarskog vozila, koje će biti dostupno u dostavnoj izvedbi, ali i kao obiteljski automobil s puno prostora u putničkoj izvedbi. Što se izgleda tiče, serijska će izvedba imati vrlo slične linije, a razlike će se svoditi na branike i malo veća prednja LED svjetla, dok će električna izvedba zadržati prednju masku s 3D efektom.

Mercedes EQT Concept_01

Naravno, bočni okviri prozora, krovni prozor i ručice za otvaranje vratiju će biti standardnog izgleda, a serijska izvedba se vjerojatno neće moći ni naručiti s (pre)velikim 21-inčnim aluminijskim naplatcima kakvi su ugrađeni na ovaj koncept.

Mercedes EQT Concept_04

Detalji unutrašnjosti će se razlikovati od Kangooa, a Mercedes je najavio kako će sve izvedbe imati MBUX sustav, što znači kako će multimedijski zaslon biti serijska oprema. Sjedala pak neće biti presvučena bijelom Nappa kožom, već izdržljivim materijalom otpornim na habanje koje se lako pere, no zato će prostranost biti velika.

Mercedes EQT Concept_05

Detaljnih informacija o pogonskim motorima još nema, kao ni točne informacije o bateriji kod električne izvedbe, pa ćemo morati pričekati serijsku izvedbu. No nova T-klasa, odnosno EQT bi mogao biti zanimljiva alternativa i vizualno, ali i po ponudi prostora u unutrašnjosti.

Mercedes EQT Concept_03
Ključne riječi:
Citan EQT koncept Mercedes T-klasa
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.