Vidiauto Novosti Najave Subaru Solterra osvojila 5 zvjezdica

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.11.2022. 04:30

Maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost za Subaru Solterru

Subaru Solterra osvojila 5 zvjezdica

Električna Subaru Solterra osvojila je maksimalnih 5 zvjezdica za sigurnost na EuroNCAP testiranju, a u sve četiri kategorije ocjenjivanja osvojila je visok broj bodova.

Prema posljednjem primjenjivom ispitivanju potpuno nova električna Subaru Solterra dobila je najvišu ocjenu koju je vozilo marke Subaru ikad dobilo u kategoriji Sigurnosni sustavi za mala off-road vozila. Također je dobila najviše ocjene za nadzor statusa putnika (uključujući nadzor vozača i podsjetnik na vezanje sigurnosnog pojasa). Osim toga, dobila je veoma visoku ocjenu i za autonomno kočenje u nuždi (AEB) između dva automobila*2 (sustav za sprečavanje sudara) te dobre ocjene za sprečavanje izlaska iz trake u nuždi, održavanje vozila unutar trake i sučelje čovjek-stroj.

Subaru Solterra Crash test_01

Sveukupno, sustav autonomnog kočenja u nuždi (AEB) postigao je dobre rezultate na ispitivanju kompatibilnosti. Solterra je opremljena sustavom podsjetnika na vezanje sigurnosnog pojasa, koji se u okviru standardne opreme nalazi na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i sustavom za prepoznavanje umora vozača (odnosno sustavom nadzora vozača). Sustav za pomoć pri održavanju vozila unutar trake (odnosno Lane Tracing Assist) lagano ispravlja putanju vozila ako vozilo počne izlaziti iz trake te intervenira i u nekim ozbiljnijim situacijama. Sustav za kontrolu brzine prepoznaje lokalno ograničenje brzine zahvaljujući funkciji čitanja prometnih znakova (Traffic Sign Reader), a vozač može postaviti ograničenje brzine (funkcijom Speed Limiter) ili prepustiti sustavu da to učini automatski.

Subaru Solterra Crash test_03

U kategoriji ocjenjivanja Zaštita odraslih putnika potpuno nova Solterra dobila je maksimalnu ocjenu za spašavanje i izvlačenje. Osim toga, postigla je iznimno dobre rezultate na ispitivanjima bočnog i stražnjeg udara. U kategoriji ocjenjivanja Zaštita djece u vozilu potpuno nova Solterra dobila je maksimalnu ocjenu za izvedbu pri simulaciji sudara (frontalni i bočni udar) na temelju djece u dobi od 6 do 10 godina, kao i za montiranje dječje autosjedalice. U kategoriji ocjenjivanja Zaštita ranjivih sudionika u prometu Solterra je dobila veoma visoku ocjenu za autonomno kočenje u nuždi u odnosu na bicikliste. Spomenimo i kako je na fotografijama Toyota bZ4X, model koji je tehnički istovjetan Subaru Solterri i koji su razvijeni zajedno, pa su sve ocjene primjenjive na oba modela.

Subaru Solterra Crash test_02
Ključne riječi:
crash test EuroNCAP Solterra Subaru
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs