Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je potpuno novi Subaru WRX

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.09.2021. 05:14

Potpuno novi Subaru WRX ne dolazi u Europu, a još se čeka STI izvedba

Predstavljen je potpuno novi Subaru WRX

Subaru je predstavio petu generaciju modela WRX, no novi model će se moći kupiti samo u SAD-u i Aziji, dok, barem za sada, nema nikakvih planova o dovođenju ovog modela i na europske ceste.

Predstavljena je potpuno nova generacija Subarua WRX, koji će biti dostupan samo u Aziji i u Sjedinjenim Američkim Državama, dok dolazak na europske ceste nije planiran. Šteta, jer su njegovi prethodnici bili popularni i na starom kontinentu.

2022 Subaru WRX_02

Novi model je postavljen na Subaru Global platformu, a izvana se ističe novi dizajnerski izričaj ''Dynamic x Solid''. Nova generacija se vratila limuzinskom izglednu, a za sada nema velikog stražnjeg spojlera, a hoće li ga biti na STI izvedbi, ostaje nam da pričekamo i njeno predstavljanje.

2022 Subaru WRX_01

Za pogon se koristi 2,4-litreni turbo benzinski BOXER motor s četiri cilindra, a koji razvija maksimalnu snagu od 202 kW, odnosno 275 KS, a nudi i 349 Nm okretnog momenta. Serijski je uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, no nudi se i s opcijskim CVT mjenjačem. Pogon na sve kotače dolazi serijski, a maksimalna brzina i ubrzanja novog modela još nisu objavljena. Serijski dolazi i klasična ručica ručne kočnice, kako bi užitak vožnje bio zajamčen.

2022 Subaru WRX_05

Unutrašnjost je također u potpunosti nova, a dolazi sa sportskim Recaro sjedalima i sportskim volanom, dok čitavu središnju konzolu zauzima novi 11,6-inčni multimedijski zaslon koji je postavljen okomito i dolazi s najnovijim softverom, a pored njega su postavljene i fizičke tipke za brzo podešavanje temperature i glasnoće.

2022 Subaru WRX_04

Prodaja novog modela kreće na jesen, a za ljeto 2022. najavljena je i još snažnija STI izvedba, koja također neće stići na europsko tržište.

2022 Subaru WRX_03
Ključne riječi:
STI Subaru WRX
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. travanj 1995.

4-24-1995 Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1 proizvedena je na današnji dan 1995. godine. Od 1990. do 1995. godine, proizvedeno je 6939 primjeraka Corvette ZR-1. GM-ova namjera je bila stvoriti ultimativni sportski automobil u pogledu cijene i performansi.

vs

.::.