Vidiauto Novosti Najave Proizvedeno 20 milijuna AWD Subarua

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.07.2021. 06:20

Subaru proizveo 20 milijuna vozila s pogonom na sve kotače

Proizvedeno 20 milijuna AWD Subarua

49 godina je prošlo od predstavljanja prvog Subaru modela s pogonom na sve kotače, a tijekom lipnja je proizvodnja premašila 20 milijuna primjeraka.

Subaru je tijekom lipnja proizveo 20-milijunti automobil s pogonom na sve kotače, a za to im je trebalo 49 godina. Naime, u rujnu 1972. godine Subaru je predstavio Leone 4WD Estate Car, prvi japanski putnički automobil s pogonom na sva četiri kotača za masovnu proizvodnju. Trenutno modeli s pogonom na sva četiri kotača čine čak 98 % globalne prodaje tvrtke Subaru.

Subaru Leone 4WD Estate Van

Najistaknutija značajka Subaru sustava Symmetrical AWD simetrični je pogon kombiniran s uzdužno postavljenim Boxer motorom. Kombinacija niskog težišta koje omogućuje motor Boxer i bolje raspodjele težine koju omogućuje simetrični pogon povećavaju stabilnost i prianjanje svojstvene za pogon na sva četiri kotača te nude odlične vozne performanse u raznim vremenskim uvjetima i uvjetima na cesti. Osim tih tehničkih prednosti, Subaru neprestano usavršava sposobnost pogona na sva četiri kotača u skladu s filozofijom proizvodnje automobila usmjerene na čovjeka kako bi pružio bolji osjećaj povezanosti s vozilom koji vozaču i putnicima omogućuje još više uživanja i bezbrižnosti.

Subaru AWD Legacy

Kad je riječ o modelima opremljenima motorom e-BOXER, visoki odziv motora omogućuje preciznije upravljanje pogonom na sva četiri kotača, što pruža veći osjećaj sigurnosti na skliskim cestama, primjerice kada je na cesti snijeg ili led, te bolju sposobnost vožnje na zahtjevnim cestama.

Subaru AWD

Za nadolazeće elektrificirane modele, uključujući i potpuno električni SUV Solterra koji bi se trebao pojaviti 2022. godine i nova hibridna vozila čije je predstavljanje najavljeno za 2025. godinu, Subaru sposobnost pogona na sva četiri kotača bit će dodatno osnažena tehnologijom elektrifikacije. Subaru će nastaviti raditi na svojim značajkama kojima se izdvaja od ostalih, što je poznato pod nazivom ''Subaru Difference'', dodatnim usavršavanjem postojećih temeljnih tehnologija, uz istodobni razvoj tehnologija buduće generacije.

Ključne riječi:
AWD pogon na četiri kotača Subaru
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.