Vidiauto Novosti Najave Ovo je potpuno nova Subaru Impreza

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.11.2022. 04:29

Predstavljena je potpuno nova Subaru Impreza

Ovo je potpuno nova Subaru Impreza

Šestu generaciju Impreze Subaru je predstavio na Sajmu automobila u Los Angelesu, dolazi s dva benzinska motora, a po prvi puta u ponudi nema limuzine.

Američko tržište je ujedno i najveće za Subaru, stoga ni ne čudi činjenica kako je baš tamo predstavljena potpuno nova, već šesta generacija kompaktne Impreze. A kad kažemo kompaktne, tako i mislimo, jer po prvi puta Impreza dolazi isključivo u izvedbi s 5 vrata. Već je dobro poznato da limuzine više ne prolaze čak ni na tržištu SAD-a.

2023 Subaru Impreza_01

Iako slična prethodnoj generaciji, nova Impreza s prethodnom ne dijeli ni jedan karoserijski dio. Nizak prednji dio s LED svjetlima i maglenkama u kutevima branika, i visok stražnji kraj s prilično okomitim stražnjim staklom tipičan je predstavnik klase.

2023 Subaru Impreza_02

U SAD-u je početni model Impreza Sport koju pokreće 2,0-litreni benzinac koji daje maksimalnu snagu od 113 kW/154 KS i nudi 197 Nm okretnog momenta, a jedini drugi izbor je Impreza RS, da Subaru vraća oznaku RS, koju pokreće 2,5-litreni boxer benzinac koji daje maksimalnu snagu od 136 kW/185 KS i nudi 241 Nm okretnog momenta.

2023 Subaru Impreza_03

Naravno, pogon je na sva četiri kotača, a sve izvedbe dolaze s Lineartronic CVT automatskim mjenjačem. RS izvedba se ističe i po snažnijim kočnicama, većim aluminijskim naplatcima od 18 inča i bogatom opremom koja uključuje i Harman Kardon audio sustav.

2023 Subaru Impreza_05

Unutrašnjost donosi okomito postavljeni 11,6-inčni Multimedia plus sustav putem kojeg se podešavaju sve funkcije, a serijski dolazi s podrškom za bežično spajanje s Apple Car Play i Android Auto uređajima, a putem aplikacije je moguće i upravljati nekim funkcijama automobila.

2023 Subaru Impreza_04

Nova generacija Impreze bi trebala stići i na europsko tržište tijekom sljedeće godine, no točnih informacija o tome nema, jer će motorizacija zasigurno biti drugačija.

Ključne riječi:
boxer Impreza lineartronic Subaru
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.