Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je novi Subaru Crosstrek

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.09.2022. 04:07

Subaru je predstavio treću generaciju modela Crosstrek

Predstavljen je novi Subaru Crosstrek

Došlo je do promjene imena, pa je tako model XV postao Crosstrek, pa će sada u cijelom svijetu imati isto ime.

Model koji smo mi znali kao Subaru XV, u Japanu je odavno bio Crosstrek, a sada je Subaru odlučio kako će se u čitavom svijetu koristiti isto ime, pa ne morate biti zbunjeni kako je riječ o već trećoj generaciji modela za kojeg niste nikad čuli. No bolji poznavatelji brenda će po izgledu odmah prepoznati o kojem je modelu riječ, iako iz Subarua tvrde kako su baš svi karoserijski dijelovi nanovo dizajnirani.

Subaru Crosstrek_01

I dalje je riječ o povišenom kompaktu koji je sada postavljen na modificiranu platformu prethodne generacije, a dolazi s pogonom na sve kotače. Kako se i očekuje od jednog Subarua. Za pogon se koristi dvolitreni e-Boxer hibridni pogonski sklop koji je dorađen kako bi se smanjile vibracije i buka, no snaga motora nije objavljena. Sustav je uparen s automatskim Lineartronic CVT mjenjačem.

Subaru Crosstrek_02

Unutrašnjost je nova i donosi novu instrument ploču, kao i, sada već standardni, veliki okomiti zaslon dijagonale 11,6 inča, a na kojem se vrti najnoviji softver. Najavljuje se i kako će ponuda prostora u kabini i prtljažniku biti veća nego prije.

Subaru Crosstrek_04

A što se tiče dimenzija, Crosstrek one su slične kao i kod prethodne generacije. Dug je 4480 mm, širok 1800 mm i visok 1580 mm, a međuosovinski razmak je dug 2670 mm. Težina praznog vozila je od 1540 kg na više, a minimalna udaljenost od tla je 200 mm. Novi Subaru Crosstrek u Japanu u prodaju kreće sredinom sljedeće godine, a nakon toga je na redu Europa i SAD.

Subaru Crosstrek_03
Ključne riječi:
Crosstrek pogon na četiri kotača Subaru SUV XV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.