Vidiauto Novosti Najave Što kažu vozači o autonomnoj vožnji

Autor: IR Objavljeno: 17.08.2017. 08:08

Bosch istraživanje o autonomnoj vožnji

Što kažu vozači o autonomnoj vožnji

Bosch je proveo jako zanimljivo istraživanje vozača o autonomnoj vožnji, koje je provedeno u šest država svijeta, a rezultati su prilično iznenađujući.

Kako nam je autonomna vožnja sve dostupnija, tako ćemo sve manje slušati kako nam punica i/ili žena prigovaraju kako vozimo brzo ili opasno. No što će se dogoditi kad više nećete biti vozač? To se pitao i Bosch, pa je proveo istraživanje među vozačima u šest država (Njemačka, Francuska, Japan, Kina, SAD i Brazil).

Bosch autonomna voznja

Na pitanje: „Ako vozilo vozi umjesto vas, kako bi iskoristili dodatno vrijeme?“ čak 63% ispitanika je odgovorilo kako bi uživalo u krajoliku! Sjetite se da to i vas ponekad zasmeta, što na putovanjima ne vidite ništa osim ceste, mostova, znakova i semafora. To ponekad zna biti frustrirajuće. Zanimljivo je i da bi 61% vozača vrijeme iskoristilo za pričanje sa suputnicima, dok bi internetom surfalo samo 36% vozača.

Bosch autonomna voznja 2

Zanimljivo je i pitanje: „Što bi najviše željeli da autonomni automobil učini za vas?“, gdje je 65% ispitanika odgovorila kako bi željelo da automobil parkira umjesto njih, 60% da im automobil pronađe prazno parking mjesto te 59% da se snosi s gužvom u prometu. To nam govori kako bi se vozači htjeli riješiti najstresnijih situacija u prometu.

Bosch autonomna voznja 3

Da je tako, potvrđuju i odgovori na sljedeće pitanje: „Kada želite da auto vozi umjesto vas?“, gdje je 67% ispitanika odgovorilo na duge puteve i 61 % kada se ide na godišnji odmor, te 60% na autocestama. Zanimljivo je kako je 54% vozača izjavilo kako bi željelo da automobil vozi umjesto njih po danu, kada je vožnja najugodnija, dok bi njih 53% željeli autonomnu vožnju tijekom lošeg vremena, ali nema informacija o vožnjama tijekom noći kada su svjetla vozila iz suprotnog smjera znaju biti prilično iritantna.

Kako bi se vi izjasnili na navedena pitanja, te želite li uopće posjedovati autonomno vozilo? Napišite u komentaru ovog članka.

Ključne riječi:
autonomna vožnja Bosch istraživanje
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. rujan 1897.

9-23-1897 Prva smrtna žrtva prometa u Velikoj Britaniji

Prva smrtna žrtva prometa u Velikoj Britaniji

Devetogodišnji Stephen Kempton poginuo je na današnji dan u prometnoj nezgodi na cesti Stockmar u blizini Hackneya. Dječak se švercao na vanjskom dijelu taksija i prilikom toga izgubio ravnotežu te pao pod kotače automobila.

vs

.::.