Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi EKSKLUZIVNO: Peugeot Instinct Concept

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 02.03.2017. 20:36

Mobile World Congress 

EKSKLUZIVNO: Ušli smo u Peugeot Instinct Concept prije Ženevskog auto salona

EKSKLUZIVNO: Peugeot Instinct Concept

Peugeot će na skorom Geneva Motor Show 2017 predstaviti autonomni automobil Instinct Concept. Novinar VidiAuta je u Barceloni sa svojom kamerom ušao unutar ovog koncepta.

Peugeot Instinct Concept je, kao što mu i sam naziv kaže, konceptni automobil shooting brake bezvremenskog stila. Aktivni aerodinamični elementi daju obrise toj iznimno pročišćenoj silueti. Nije zamišljen da se pojavi u prodaji, ali će se iz predstavljenog koncepta koristiti razna rješenja i iskustva kako bi se jednog dana njegov derivat ipak pojavio na cesti.

Peugeot Instinct Concept (5)

U načinu kretanja Autonomous, automobil može izvršiti naredbu ili manevar putem i-Devicea ugrađenog u središnju konzolu. Ovo je autonomni automobil koji, dakle, može i samostalno voziti dok u svim okolnostima vozač i dalje ima potpunu kontrolu nad automobilom. Razlog zašto je Peugeot na svojem štandu u Barceloni na Mobile World Congressu, najvećem svjetskom događanju mobilne telefonije izložio Instinct Concept su i ugrađene napredne tehnologije.

U suradnji sa Samsungom i njegovom platformom naziva Artik Cloud omogućena je jednostavna i transparentna interakcija između automobila te na njega povezanih uređaja i usluga. Na taj je način omogućeno da vozač uopće ne primjećuje tehnologije koje upotrebljava tijekom vožnje, koristeći svoj cloud na koji je automobil spojen. Automobil preuzima podatke koje korisnik želi dijeliti s njim, podatke s pametnog telefona, povezanog sata ili iz pametne kuće. Po prvi put u svijetu funkcionalna platforma IoT (Internet of Things) integrirana je u automobil.

Peugeot Instinct Concept (14)
Peugeot Instinct Concept (13)

Autonomna vožnja predstavlja sljedeću revoluciju automobila, svi će proizvođači morati razviti tu tehnologiju, a marke će se razlikovati po načinu na koji će je ukomponirati. Peugeot Instinct Concept nudi četiri načina kretanja automobilom - dva za vožnju (Drive Boost ili Drive Relax) i dva autonomna (Autonomous Sharp ili Autonomous Soft). Uz Peugeot Responsive i-Cockpit redefinirana je unutrašnjost kako bi odgovarala potrebama autonomne vožnje. Sučelja se konfiguriraju prije, tijekom i nakon vožnje, ovisno o odabranom načinu kretanja i profilu korisnika.

Peugeot Instinct Concept (17)

Peugeot je Instinct Concept stvorio prema ideji u čijem je središtu sloboda. Sloboda izbora stila vožnje, sloboda kretanja, sloboda koju pruža povezivanje. Taj koncept podjednako odgovara željama i potrebama korisnika automobila, smatraju u Peugeotu.

Peugeot Instinct Concept (19)
Peugeot Instinct Concept (1)
Peugeot Instinct Concept (2)
Peugeot Instinct Concept (12)
Peugeot Instinct Concept (11)
Peugeot Instinct Concept (9)
Peugeot Instinct Concept (16)
Peugeot Instinct Concept (15)
Ključne riječi:
Instinct Concept koncept Peugeot Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.