Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Pametna konceptna guma IntelliGrip Urban

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 09.03.2017. 17:04

87. Geneva International Motor Show 

Pametna konceptna guma IntelliGrip Urban

Pametna konceptna guma IntelliGrip Urban

Guma Goodyear IntelliGrip Urban predstavljena u Ženevi na auto salonu zasnovana je za autonomna električna vozila nove generacije.

Goodyearova guma IntelliGrip Urban uz ugrađene senzore mogla bi podržavati nadzorni sustav autonomnih vozila i time povećati sigurnost putnika. Guma u sebi ima ugrađene napredne tehnologije za gradske vozne parkove budućnosti. Ipak, radi se o konceptnoj gumi koja samo pokazuje kako bi mogle izgledati u skoroj budućnosti.

Ova pametna guma svojim tehničkim značajkama trebala bi omogućiti što veću sigurnost, što dulji i neprekidniji rad te maksimalnu energetsku učinkovitost vozila u budućnosti. Ovo je vrlo bitno za izvođače "mobilnosti kao usluge" (Mobility as a Service − MaaS) jer na taj način svojim strankama mogu ponuditi povećanu mobilnost.

Prednost gume Goodyear IntelliGrip Urban je praćenje vozila i guma u realnom vremenu od strane upravljača voznim parkovima.

Uski i visoki oblik gume smanjuje otpor kotrljanja te povecava energetsku ucinkovitost i raspon

Konceptna guma uz ugrađene senzore pomoći će autonomnim automobilima u registriranju okolice, stanja na cestama i vremenskih prilika, pridonijet će većoj sigurnosti putnika jer će vozilo na osnovu podataka imati više informacija za optimizaciju brzine, kočenja, upravljivosti i stabilnosti. Informacije s voznim parkom se izmjenjuju putem oblaka. Guma ima uski i visoki oblik koji doprinosi smanjenju otpora kotrljanja te povećava energetsku učinkovitost, veća je otpornost gume na akvaplaning - smanjena je količina žljebova u gumi. Povećava se broj prijeđenih kilometara i postiže niža razina buke. Posebno je osmišljen gazni sloj koji osigurava prianjanje u urbanoj okolini zimi i ljeti te istodobno produžuje vrijeme neprekidnoga rada i povećava učinkovitost voznih parkova.

Goodyear IntelliGrip Urban zasnovana za novu generaciju autonomnih elektricnih vozila
Ključne riječi:
autonomna vožnja Goodyear
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.