Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi S-klasa se sama odvezla s trake

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.07.2017. 17:54

Autonomna vožnja 

Nova S-klasa se sama odvezla s proizvodne trake

S-klasa se sama odvezla s trake

Mercedes-Benz S 560 4MATIC u obsidijan crnoj metalik boji samostalno se spustio s proizvodne linije, bez vozača za upravljačem.

U Mercedesovoj tvornici u Sindelfingenu započela je proizvodnja nove S-klase. Automobil se samostalno, bez vozača, spustio s proizvodne linije te se automatski odveza približno 1,5 kilometara do utovarnog prostora unutar tvornice. Kako bi se osiguralo da automobil pouzdano dođe do svog odredišta, koristila se novo razvijena i patentirana tehnologija. Kamere, radarski i ultrazvučni senzori zajedno djeluju s moćnim softverom kako bi neovisno ubrzali i kočili S-klasu i osigurali da pouzdano ostane na željenoj putanji. Cilj ovog pilot projekta je skupljanje praktičnog iskustva za budućnost ”autonomne vožnje” na javnim cestama, što se može koristiti za dodatni razvoj. Zaposlenici trenutačno voze završena vozila od proizvodnih hala do parkirališta za utovar. Nakon toga se zaposlenici autobusom vraćaju na svoje početne pozicije.

 

U videu pogledajte kako izgleda samostalna vožnja:

Mercedes sa S-klasom poduzima sljedeći veliki korak prema autonomnoj vožnji i podiže Intelligent Drive koncept na sljedeću razinu. Active Distance Assist DISTRONIC i Active Steer Assist sustavi sada pružaju još više podrške, pomažući vozaču u održavanju sigurne udaljenosti i kod upravljanja, što znači da se brzina sada automatski namješta ispred zavoja ili križanja.

Inače, u tvornici u Sindelfingenu Mercedes-Benz proizvodi E-klasu (limuzina i karavan), CLS i CLS Shooting Brake, S-klasu (limuzina, Coupé i Cabriolet), Mercedes Maybach i Mercedes AMG GT, a svakodnevno se isporučuje približno 200 vozila.

Mercedes S-klasa (2)
Mercedes S-klasa (3)
Mercedes S-klasa (4)
Ključne riječi:
autonomna vožnja Mercedes S-klasa
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. prosinac 1977.

12-5-1977 Prednji pogon za Amerikance

Prednji pogon za Amerikance

Predstavljen je Plymouth Horizon, prvi mali američki automobil s prednjim pogonom. Tehnički napredak na području pogonske tehnologije omogućio je smanjenje dimenzija i troškova proizvodnje sustava prednjeg pogona.

vs

.::.