Vidiauto Novosti Najave Stigao je novi Renault Megane E-Tech

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.04.2022. 04:24

I kod nas je stigao novi električni Renault Megane E-Tech

Stigao je novi Renault Megane E-Tech

Električni Megane E-Tech od sada je dostupan za narudžbe i kod nas, a kupci mogu birati između dvije snage motora i dva kapaciteta baterija te četiri paketa opreme.

Potpuno nova generacija Renaulta Meganea E-Tech, koji je dostupan samo s električnim pogonom, predstavljena je na jesen prošle godine, a sada je dostupna i domaćim kupcima. Usporedno s ovim modelom u prodaji je i standardni Megane s motorima s unutarnjih izgaranjem, kao i onaj s hibridnim pogonskim sustavima.

Renault Megane E-Tech_01

O Meganeu E-Tech smo već pisali ovdje, gdje možete pročitati više informacija, a sada ćemo se fokusirati na ponuđene izvedbe. U ponudi su četiri paketa opreme - Equilibre, Techno, Iconic i Evolution. S time da treba naglasiti kako je paket Evolution rezerviran samo za izvedbu sa 130 KS i baterijom od 60 kWh te , a očekuje se kako će to biti i najtraženija izvedba na našem tržištu. Njena cijena kreće od 333.900 kuna i donosi podršku za punjenje AC22 + DC130 i autonomiju do 470 km.

Renault Megane E-Tech_03

U ponudi su dva motora, a početni razvija maksimalnu snagu od 96 kW/130 KS i dostupan je s baterijom kapaciteta 40 kWh u izvedbi sa standardnim punjačem (AC7, punjenje 6 sati i 17 min) ili u izvedbi s Boost punjačem (AC22 + DC85, punjenje 1 sat). U ponudi je i optimum punjač koji dolazi sa snažnijom baterijom od 60 kWh (AC22 + DC130, punjenje 1 sat i 14 min). Maksimalna brzina je ograničena na 150 km/h, a ubrzanje traje 10 sekundi.

Renault Megane E-Tech_04

Snažniji motor pak razvija maksimalnu snagu od 160 kW/220 KS, a dolazi isključivo s baterijom od 60 kWh. U ponudi su izvedbe sa super punjačem (AC7 + DC130, minimalno punjenje 1 sat i 14 min) i optimum punjačem (AC22 + DC130, minimalno punjenje 1 sat i 14 min). Maksimalna brzina ove izvedbe je 160 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 7,4 sekunde.

Renault Megane E-Tech_05

Equilibre oprema serijski donosi najvažnije sigurnosne sustave, klimu, 10-inčnu instrument ploču i 12-inčni multimedijski zaslon s audio sustavom Arkamys Auditorium s 4 zvučnika, 18-inčne aluminijske naplatke i prednja Full LED pure vision svjetla, da nabrojimo samo najvažnije. Paket Techno donosi dodatno i sustav Multisense, automatska svjetla, 20-inčne aluminijske naplatke, dvozonsku klimu, navigaciju i grijana prednja sjedala. Iconic paket opreme dodatno donosi parking senzore, Harman Kardon audio sustav, kožna sjedala i ostalu opremu.

2022 Renault Megane E-tech cjenik

Već spomenuti paket opreme Evolution je dostupan samo na izvedbi sa slabijim motorom i snažnijom baterijom, na osnovnu opremu Equilibre nudi i 18-inčne čelične naplatke s dvostrukim pokrovima, aerodinamičnu karoseriju za povećanje autonomije, dvozonsku klimu, senzore za kišu, električna i grijana prednja sjedala, navigaciju i ostalu opremu.

Renault Megane E-Tech_02
Ključne riječi:
električni kompakt EV Megane E-Tech Electric Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. prosinac 1913.

12-1-1913 Ford uvodi pokretnu traku

Ford uvodi pokretnu traku

Ford kao prvi uvodi proizvodnju automobila na pokretnoj traci. To rješenje još se danas smatra najrevolucionarnim potezom u povijesti auto industrije. Brzina proizvodnje na pokretnoj traci omogućila je Fordu da proizvodi najjeftinije automobile.

vs