Vidiauto Novosti Najave Nevera osvojila Top Gear Electric Awards

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.04.2022. 05:34

Nevera osvojila Top Gear Electric Awards 2022

Nevera osvojila Top Gear Electric Awards

Rimac s modelom Nevera osvaja još jednu nagradu, a ovog puta je riječ o nagradi za najbolji električni automobil visokih performansi magazina Top Gear.

Samo nekoliko tjedana nakon što je proglašen za hiperautomobil godine magazina GQ, Rimac Nevera osvojio je nagradu za najbolji električni automobil visokih performansi na dodjeli nagrada prestižnog auto magazina Top Gear Electric 2022. Nagrade koje je organizirao i ocjenjivao tim stručnjaka iz Top Geara svake godine ističu najvažnije automobile diljem svijeta u niz različitih kategorija. Govoreći o Neveri, pomoćni urednik časopisa Top Gear, Tom Ford rekao je: ''Evolucija revolucije - Nevera je sažetak tehnološkog znanja hrvatskog proizvođača Rimac, a kada je riječ o struji i naprednim sustavima upravljanja, Rimac je bog munje. (…)Električni hiperautomobili nova su i drugačija vrsta. Nevera – u ovom trenutku – je vrhunac.''

Top_Gear_EV Performance Car of the Year_1080x1350px_02

Rimac Nevera predstavlja promjenu paradigme u automobilskim performansama, tehnologiji i dizajnu. Nova generacija potpuno električnog hiperautomobila otključala je i nove dimenzije performansi koje su se nekada smatrale nedostižnim. 1914 KS proizvode četiri elektromotora, omogućujući ubrzanje od 0-60 mph za samo 1,85 sekundi, a do 100 mph za 4,3 sekunde. Nevera je prošle godine proglašena najbržim serijskim automobilom na svijetu, prešavši četvrt milje za svjetski rekord od 8,582 sekunde.

Rimac Press Release Track Photos-2

Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe rekao je: ''Kada smo prvi put predstavili potpuno električni superautomobil Concept_One na sajmu automobila u Frankfurtu 2011. godine, on nije imao konkurenciju – ideja o sportskim i supersportskim električnim automobilima bila je još uvijek apstraktna. Ali danas, s Neverom, nalazimo se na tržištu punom iznimno impresivnih potpuno električnih sportskih automobila nekih od najvećih proizvođača na svijetu. U ime tima ljudi koji su neumorno radili na usavršavanju Nevere tijekom proteklih nekoliko godina, velika nam je privilegija da je od strane Top Gear stručnjaka izdvojena među jakom grupom kao najbolji električni automobile visokih performansi na svijetu danas.''

Ključne riječi:
Mate Rimac Nevera Rimac Top Gear
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.