Vidiauto Novosti Najave Stigao coupe SUV Renault Megane Conquest

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.06.2021. 06:39

U salone je stigao coupe SUV Renault Megane Conquest

Stigao coupe SUV Renault Megane Conquest

Domaćim je novinarima Renault jučer predstavio novi Megane Conquest, kompaktni coupe SUV koji će biti dostupan s blagim hibridnim i hibridnim pogonom, a odlikuje ga zanimljiv dizajn i prostrana unutrašnjost.

I na naše je tržište stigao novi Renault Megane Conquest, kompaktni coupe SUV, te je tim modelom Renault ponudio ovakvu vrstu karoserije i širem krugu kupaca, jer su do sada ovakvi modeli bili samo u ponudi premium brendova. No sad se to mijenja, te se ovaj model već može naručiti i kod domaćih distributera.

Renault Megane Conquest_01

Odlikuje ga coupeovski dizajn karoserije, no bez obzira na ta prostora na stražnjim sjedalima za glavu ne manjka, osim ako niste visoki preko 2 metra, a za pohvalu je i prtljažnik koji ima obujam od 513 litara kod izvedbi s blagim hibridnom pogonom, odnosno 480 litara kod E-Tech Hibrid izvedbe, dok se bez obzira na pogon prostor u kabini ne mijenja. Serijski je tu i dvostruka podnica u prtljažniku.

Renault Megane Conquest_07

Što se pogona tiče, u početku će Megane Conquest biti dostupan u izvedbi TCe 140 EDC i E-Tech Hibrid 145, a kasnije će stići i izvedba sa 160 KS. Početni benzinac dolazi s blagom hibridnom tehnologijom i iz 1333 ccm izvlači maksimalnu snagu od 140 KS i nudi 260 Nm okretnog momenta koji je dostupan od 1750 okretaja. Dolazi samo s automatskim EDC mjenjačem sa 7 brzina, a sve to mu omogućuje maksimalnu brzinu od 205 km/h, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 9,8 sekundi, a prosječna potrošnja je 5,7 litara.

Renault Megane Conquest_02

Mi smo vozili izvedbu E-Tech Hibrid 145 koja kombinira 1,6-litreni atmosferski benzinski motor s 94 KS, elektromotor s 50 KS i visokonaponski elektropokretač-generator s 20 KS, a ukupna snaga sustava je 145 KS, a sam motor je uparen a automatskim mjenjačem E-Tech. Tu je i 1,2 kWh baterija koja mu omogućuje dovoljno energije za vožnju u gradu, kada smo 70-80 % vremena vozili samo na struju. Na otvorenoj cesti i autocesti smo većinu vremena vozili na benzin, no na kraju dana prosjek potrošnje nam je bio 5,7 litara, što je odličan rezultat za ovakvo vozilo. Ovaj model može voziti maksimalnom brzinom od 172 km/h, dok ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 10,8 sekundi.

Renault Megane Conquest_04

Cijena za Megane Conquest TCe 140 EDC kreće od 183.900 kuna i dolazi sa Zen paketom opreme koji uključuje sigurnosni paket, karticu umjesto ključa, Full LED Pure Vision prednja svjetla, 17-inčne aluminijske naplatke, automatski klima uređaj, tempomat, kameru za vožnju unatrag, 7-inčni multimedijski zaslon i ostalu opremu, a dostupan je i s opremom Intens i RS Line.

Renault Megane Conquest_06

Cijena za hibridni Megane Conquest 145 E-Tech kreće od 194.900 kuna u kombinaciji s bogatom Zen opremom, a također je dostupan i u opremi Intens i RS Line. Na sve cijene koje vidite na fotografiji trenutno je moguće ostvariti popust od 6.000 kuna, a u ponudi je i posebna ponuda financiranja putem leasinga, a sve informacije o tome možete saznati u salonima.

Renault Megane Conquest cjenik
Ključne riječi:
blagi hibrid coupe SUV hibrid Megane Conquest Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.