Vidiauto Novosti Najave Eletre je Lotusov novi električni SUV

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.03.2022. 04:54

Lotus je predstavio potpuno električni SUV Eletre

Eletre je Lotusov novi električni SUV

Lotus je objavio prve informacija i fotografije o novom električnom SUV modelu visokih performanse - Eletre, koji na tržište stiže do kraja godine.

Nakon najava i teasera, pred vama i nama su prve fotografije novog Lotusovog modela Eletre, a riječ je o zaista puno toga novoga. Naime, Eletre je prvi SUV ovog proizvođača, prvi model s 5 vrata, ali i prvi velikoserijski električni model Lotusa! A uz to je riječ o prvom električnom hiper-SUV modelu.

Lotus Eletre_03

Naime, model Eletre pokreću dva elektromotora, jedan je smješten sprijeda, a drugi straga, čija će snaga biti minimalno 600 KS, a kasnije će stići i snažnije izvedbe. Pogon je na sve kotače, a maksimalna brzina ovog modela će iznositi 260 km/h! Poprilično za jedan električni SUV. Uz to, najavljeno je i kako će ubrzanje od 0 do 100 km/h trajati manje od 3 sekunde.

Lotus Eletre_02

Eletre ima ugrađenu bateriju kapaciteta većeg od 100 kWh, a koja bi trebala omogućiti autonomiju od oko 600 km. Uz standardno 22 kW AC punjenje, Eletre podržava i brzo punjenje do 350 kW, a tada se baterija za 20 minuta napuni za sljedećih 400 km dosega.

Lotus Eletre_04

Unutrašnjost je također posebna zahvaljujući 15,1-inčnom multimedijskom zaslonu koji je postavljen vodoravno, dok se ispred vozača nalazi tek 3 cm visoka digitalna instrument ploča. Dodatan info zaslon iste veličine je i ispred suvozača, no zato će vozač imati i dodatan head-up zaslon za prikaz svih važnih informacija. Eletre će biti dostupna u konfiguraciji s 5 sjedala, ali i s 4 sjedala, a u potonjoj izvedbi putnike straga čeka dodatan zaslon dijagonale 9 inča.

Lotus Eletre_01

Lotus Eletre je dug čak 5103 mm, širok 2136 mm i visok 1630 mm, a međuosovinski razmak je dug 3019 mm, te se vozi na 23-inčnim kotačima. Prodaja kreće krajem godine, uz još nepoznatu cijenu, a prve isporuke se očekuju početkom sljedeće godine. Proizvodit će se u Kini, u novoj tvornici u Wuhanu.

Ključne riječi:
električni SUV Eletre EV Lotus
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs