Vidiauto Novosti Najave Volkswagenov prvi električni coupe SUV

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.08.2021. 05:22

Stiže prvi električni coupe SUV iz Volkswagena – ID.5 GTX

Volkswagenov prvi električni coupe SUV

Na IAA salonu automobila u Münchenu, Volkswagen će predstaviti svoj prvi električni coupe SUV, kojeg će pogoniti dva elektromotora i imat će pogon na sve kotače.

Volkswagenov plan je da do 2030. godine 70 % automobila koje proda budu električni, a na putu prema toj brojci će mu sigurno pomoći i jedan novi model, koji dolazi u trenutno prilično traženom coupe SUV obliku, a osim atraktivnog izgleda, nudit će i dobre performanse.

2022 Volkswagen ID.5 GTX_02

Prve informacije su šture, a i na fotografijama je ''zamaskirani'' model, no sve će biti poznato već u prvoj polovici rujna, točnije 07. rujna, kada IAA salon automobila u Münchenu otvara svoja vrata. No trenutno se zna kako je novi ID.5 GTX postavljen na MEB platformu za električna vozila, koju već upotrebljavaju i ostali ID modeli.

2022 Volkswagen ID.5 GTX_03

No ID.5 GTX će pokretati dva elektromotora, od kojih će svaki biti postavljen na jednu osovinu, a Volkswagen još nije objavio koju snagu razvijaju, no u priopćenju je napisao kako će ovaj model biti istinski nasljednik GTI, GTE i GTD modela.

2022 Volkswagen ID.5 GTX_01

Li-Ion baterija koja će se ugrađivati u podnicu ovog modela nudit će autonomiju do 497 km, no točan kapacitet još nije objavljen. Naravno, pogon će biti na sve kotače. Uz to, iz Volkswagena najavljuju i kako će prostranost biti dobra, a ni putnicima na stražnjim sjedalima ne bi trebalo nedostajati prostora za glavu, a ID.5 GTX bi trebao ponuditi i dovoljno prostran prtljažnik.

2022 Volkswagen ID.5 GTX_04

Novi Volkswagen ID.5 GTX na tržište stiže tijekom 2022. godine, ali cijena još nije specificirana.

Ključne riječi:
coupe SUV EV ID.5 GTX Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.