Vidiauto Novosti Najave Električni automobili nadmašili dizelaše

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.01.2022. 05:47

Tijekom prosinca u Europi prodano više električnih automobila nego dizelaša

Električni automobili nadmašili dizelaše

Tijekom prosinca prošle godine, na tržištima Europe, po prvi je puta prodano više električnih vozila nego dizelaša!

Izgleda kako se vremena stvarno mijenjaju, čak i na izbirljivom europskom tržištu, a novi trend pokazuje i kako je tijekom prosinca na europskom tržištu po prvi puta u povijesti prodano više električnih vozila nego dizelaša! Da sve ovo nije šala, govori i činjenica kako u prodaju električnih automobila nisu pribrojani hibridi, blagi hibridi ili plug-in hibridi, već je riječ isključivo o vozilima koje pogoni struja!

Tesla Model 3 straga

Tijekom prosinca je prodano 176.000 električnih vozila na 18 europskih tržišta, dok je u istom mjesecu prodano 160.000 dizelaša. Naravno, to nisu velike razlike, a i vjerojatno će se tijekom siječnja ona ili smanjiti ili će se vratiti na staro. No bez obzira na to što je trenutno problem s isporukama i čipovima, cijenama novih automobila koje divljaju, ali i izdašnim državnim subvencijama za kupnju električnih vozila, vjerujemo kako će još neko vrijeme električna vozila kaskati u odnosu na vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem.

hyundai-kona-electric-july2018-20-exterior

U prilog električnim vozilima ide i to što su im cijene već neko vrijeme nepromijenjene, dok sva ostala vozila poskupljuju, pa se, uz državne subvencije, i razlika u cijeni smanjuje, što dovodi do veće prodaje električnih vozila. A što nas čeka u budućnosti? Pa još više električnih modela, no ona će nuditi veći doseg i brže punjenje, a do tada…

Ključne riječi:
budućnost električni automobil EV tržište
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.