Vidiauto Novosti Najave Renault Captur 1.5 dCi 90 Dinamique TEST

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 22.10.2013. 09:59

Testirali smo 

Renault Captur 1.5 dCi 90 Dinamique TEST

Renault Captur 1.5 dCi 90 Dinamique TEST

Captur u prijevodu s francuskog znači osvojiti nekoga (ili pak zarobiti). Na testu smo imali 1.5 dCi motor snage 90 KS koji nas je osvojio (zarobio) na tjedan dana.

Početkom veljače 2011. godine Renault je predstavio koncept pod nazivom Captur. Bio je to sportski crossover zategnutih i sportskih linija čiji je motor Energy dCi 160 s dvostrukom turbinom osiguravao užitak u vožnji, visoke performanse i nisku emisiju CO2.

Ispod haube je smješten 1,5-litreni dCi turbodizelski 4-cilindarski motor snage 90 KS s 8 ventila, itekako već poznat, a i nedavno smo ga imali na testu u Renault Cliju. I dok se u Cliju pokazao jako dobrim, odlično odmjerenim s obzirom na masu i dobro uparen sa svim komponentama u vožnji, na Capturu se isti taj motor pokazao nešto tromiji. Jasno, automobil je teži za 99 kilograma (1170 kg), ima i veću visinu pa samime time i veći otpor u vožnji.

Pokretanje motora je moguće samo pritiskom na gumb, iako pored gumba postoji utor za karticu, ali ona se ne mora koristiti. Isto tako, niti otključavanje i zaključavanje vrata ne zahtijeva korištenje ključa nego se koristi gumb na kvaki (ključ samo treba biti u našoj blizini). Motor se vrti do maksimalnih 5000 okretaja, a kad se upali onda jedno vrijeme svijetli plava lampica koja označava da motor ne treba forsirati jer još nije ugrijan. Na autocesti se motor u petom stupnju prijenosa vrti na 2500 okretaja, pri brzini od 130 km/h, a poželite li ubrzati to ubrzavanje će malo i potrajati. S druge strane, motor je dosta tih u vožnji i ne čuje se nikakva buka.
Jedan od scenarija pri kojima smo uživali u vožnji je izgledao ovako: vozimo se u trećoj brzini na 2000 okretaja, zatim dajemo naglo gas do kraja, a automobil snažno ubrzava do 3000 okretaja. Prebacujemo u sljedeću brzinu i tada dosta snažno ubrzava.

Pročitajte kompletan test Renault Captur 1.5 dCi 90 Dinamique 

Ključne riječi:
Captur cijena cijena u Hrvatskoj Renault test
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.