Vidiauto Testovi Testirali smo... Citroen DS5 2.0 HDi 160 Sport Chic TEST

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 08.03.2013. 10:04

Francuska avangarda

Citroen DS5 2.0 HDi 160 Sport Chic TEST

Citroen DS5 2.0 HDi 160 Sport Chic TEST

Testirali smo najnoviji model iz DS linije, Citroen DS5 koji nudi najavangardniji dizajn od svih do sada predstavljenih DS-ova. Ali, ne radi se o kiču.

Testirao: Krunoslav Ćosić

Treći po redu predstavnik Citroenove DS premium linije predstavlja zanimljiv iskorak jer se radi o automobilu koji donosi uzbudljiviji dizajn vanjštine i unutrašnjosti nego što smo naviknuti. S koje god strane pogledali novi DS5, uvidjet ćete posebnu pozornost koju su dizajneri poklonili prilikom dizajniranja. Pogledamo li u koju kategoriju smjestiti DS5, čini nam se kako je kombinacija limuzine i crossovera najbolji odgovor

Kao da ulazite u pilotsku kabinu, takav je bio naš prvi dojam prilikom pogleda u unutrašnjost. Ili u luksuzni avion, jer je sve protkano kvalitetnim materijalima, a nitko neće ostati ravnodušan na kožna sjedala i reljefni uzorak narukvice sata koja se manifestira pri tome. Krenimo od najviše točke, od krova. Krov je panoramski, ali nije izrađen iz jedno dijela nego iz tri dijela, a sve je podijeljeno prekidačkim sklopom poput aviona. Iako na prvi pogled sve izgleda pomalo čudno, vrlo lako je priviknuti se. Automobil je zaista poseban. Putem prekidača smještenih u krovnu konzolu kontrolira se ulazak svjetla u kabinu, tako da nema opcije otvaranja krovnog panoramskog stakla. Osjećaj je kao u pilotskoj kabini (vjerujemo da i sami možete zamisliti kako bi to trebalo izgledati).

U središnjem dijelu između prednjih sjedala smješten je naslon za ruke, ali najbitniji se dio nalazi u produžetku prema mjenjaču - prekidači koji slijede dizajn prekidača u krovu. Korišteni materijali u kokpitu su vrlo kvalitetni i prošarani su „lookom“ karbona te odaju više sportski duh.

Sjedala su udobna i vrlo ekskluzivna, par excellence, a imaju i grijanje te električno namještanje. Korišteni uzorak asocira na još skuplji cjenovni rang kojem automobil pripada, a prilikom dužih putovanja sigurno će dobro doći i produžetak sjedala, kojim se sjedište produžava prema naprijed. Nasloni za glavu, koji se osim po visini mogu podešavati i uzdužno velika su prednost pred većinom drugih proizvođača koji nemaju takvu praksu.

 Kompletan test

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.